Tekstil işçisi 35 yaşındaki Fatih Yılmaz geçen 11 Mayıs’ta, 20 DE 345 plakalı motosikletiyle 29 Ekim Bulvarı’na ters şeritten girip, karşı tarafa geçmek istedi. Bu sırada Yılmaz’ın kullandığı motosiklete, Pamukkale Üniversitesi öğrencisi 23 yaşındaki Ali Rıza Karaca yönetimindeki 20 B 2420 plakalı otomobil çarptı. Çarpmanın şiddetiyle asfalta fırlayan motosiklet sürücüsü Fatih Yılmaz ile kask takmadığı belirlenen arkasındaki tekstil işçisi eşi Öznur Yılmaz (33) ağır yaralandı. Yaralı çift, Denizli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Öznur Yılmaz, tedaviye alınırken, eşi Fatih Yılmaz Servergazi Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Yoğun bakım ünitesinde 6 gündür tedavisi süren Öznur Yılmaz’ın dün gece beyin ölümü gerçekleşti. Doktorlar, ailesi ile görüşüp, Yılmaz’ın organlarının bağışlanması için onay aldı. Ailenin onayı ardından Yılmaz, akciğeri, kalp, ince bağırsak, karaciğeri ve böbrekleri İzmir, Ankara ve İstanbul’dan ambulans uçakla gelen ekipler tarafından alındı. Organlar polis eskortu eşliğinde Çardak Havalimanı’na götürüldü. Buradan ambulans uçaklarla, Yılmaz’ın kalbi ve böbrekleri İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi, karaciğeri İstanbul Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, diğer organları da Ankarda’daki bir hastaneye gönderildi.

Denizli Devlet Hastanesi Organli Nakli Koordinatörü ve Başhekim Yardımcısı Dr. Sami Cebelli, Yılmaz’ın organlarını bağışlayan ailesini teşekür edip, “Bağışlanan organlar ciğer ikiye bölüneceğinden yedi kişiye hayat verecek. Yüzünü de nakil olarak istemiştik. Ancak, aile buna onay vermedi” dedi.

Pamukkale Üniversitesi öğrencisi olan Berkay Özelce ise ablasının organlarının başkaları için umut olacağını belirterek, “Onu kaybettik. Ancak organları başka hayatlara can verecek. Özellikle organlardan bir bebeğe takılacağını duyunca çok mutlu olduk. Acımız, biraz olsun bu şekilde hafifledi” dedi.