Kaza, geçen hafta, ilçeye bağlı Üçgüllük Beldesi'nde meydana geldi. 51 yaşındaki Salih Akkuş yönetimindeki motosiklet iddiaya göre bir kamyonet tarafından sıkıştırılınca sürücünün arkasında oturan eşi Remziye Akkuş, yola savruldu. Ağır yaralanan 3 çocuk annesi Remziye Akkuş, İskenderun Devlet Hastanesi'nde yoğun bakıma alındı. Dün akşam saatlerinde beyin ölümü gerçekleşen Akkuş'un organları ailesi tarafından bağışlandı. Bunun üzerine Adana Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi'nden İskenderun'a gelen bir ekip, Akkuş'un 2 böbrek ve karaciğerini çıkarttı. Karaciğer, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne, bir böbrek İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne diğeri böbrek ise, Ankara Özel Başkent Üniversitesi Hastanesi'ne nakledildi.

"BAŞKA İNSANLARDA YAŞAYACAK"

Eşinin organlarını bağışlayan Salih Akkuş, kendileri için zor bir karar aldıklarını belirterek, "Aile olarak bir araya gelerek değerlendirme yapıp organ bağışına karar verdi. Çok üzüntülüyüm ama artık eşimin organları başka insanlarda yaşayacak. Eşimin organları ile bir can bile kurtarırsak çok mutlu olacağız" dedi.

İskenderun Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Veysel Yıldırım, ailenin üzüntüsünü paylaştıklarını belirterek, "Aile son derece önemli bir karar verdi. Bu organ nakilleri sayesinde başka insanlar hayat bulacak. Elbette zor bir karar Akkuş'un kalbide bağışlanmıştı ama Gaziantep'teki bir hastaya doku uymadığı için kalbi alınamadı"diye konuştu.

KAZAYLA İLGİLİ SORUŞTURMA

Remziye Akkuş'un cenazesi yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edildi. Akkuş'un cenazesi götürüldüğü Üçgüllük Belde mezarlığında toprağa verildi.

Öte yandan Akkuş'un ölümüne neden olan kazada kasıt olabileceği ileri sürüldü. Cumhuriyet Savcısı tarafından kaza soruşturulurken aile yakınları, kazanın kız meselesi yüzünden Akkuş Ailesi ile husumeti bulunan aile tarafından gerçekleştirilmiş olabileceğini iddia etti.



UA(OA/İD)