Ortaca Özel Yücelen Hastanasi Diyaliz Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe, hastane çalışanları da katıldı. Böbrek nakli olan ve nakil bekleyen hastaların duygu ve düşüncelerini anlattığı etkinlikte pasta da kesildi. Böbrek nakli olan Selda Yılmaz, 2.5 yıl diyalize bağlı yaşadığını, sonunda gelen güzel haberle bu sıkıntıdan kurtulduğunu ve 6 Eylül 2012’de böbrek nakli olduğunu anlattı. Yılmaz, “Ben bu güzel duyguyu sıra bekleyen tüm böbrek hastalarının tatmasını istiyorum. Allah herkesi kurtarsın” dedi. Nakil bekleyen hastalardan Ayhan Eren de, tek dileğinin uygun bir böbrek bulunması olduğunu söyledi.

Organ bağışı konusunda insanların yeterli bilgi sahibi olamadığını ifade eden Eren, "Organ bağışlamak kötü bir şey değil. Organ bağışı kadar güzel bir şey yok. Böbrek hastası olmasaydım, ben herhangi bir organımı bağışlardım" dedi.

Özel Yücelen Diyaliz Merkezi Doktoru Hatice Akgün de, bugüne kadar sekiz kişiye böbrek nakli yaptıklarını, 35 hastanın ise böbrek beklediğini söyledi. Akgün, "Nakil olan arkadaşlar şu an çok sağlıklılar. Biz kendilerini periyodik olarak kontrol ediyoruz. Bugünü buraya gelerek bizimle birlikte olan herkese teşekkür ederim" dedi.



CK(AÖ/SS)