Gazeteci olan ve bir süre önce kalp nakli ile hayata tekrar tutunan Kalp Hastaları ve Kalp Nakilleri Derneği Başkan Çağatay Çağlar, İzmir'de faliyet gösteren motor tutkunlarıyla bir araya geldi. Organ bağışını desteklemek ve gündemde tutmak için Türk Cpopper, İzmir Cpopper, İZMOT, İZMOK ve Anatolia motor grupları ile örnek bir eyleme imza attı.

Yaklaşık 300 İzmirli motor severin toplandığı Cumhuriyet Meydanı'nda konuşma yapan Çağlar, yüzlerce kişi el ele verip organ bağışının önemine dikkat çekmek istediklerini organ bekleyenlere umut olmak amacıyla toplandıklarını belirtti. Çağlar sözlerine şu şekilde devam etti:

"Böbrek, karaciğer, kalp, ak ciğer, kemik iliği, kornea, ince bağırsak gibi organlar en fazla nakledilen organların başında geliyor. Nakil ameliyatlarda kullanılan organların bir kısım canlıdan ve beyin ölümü gerçekleşmiş kişilerden sağlanıyor. İleri kalp, karaciğer ve böbrek yetmezliği hastalarda sağlıklı bir yaşam organ nakli ile mümkün oluyor. Hastanelerde bebekler de dahil olmak üzere binlerce insan organ nakli bekliyor. Gelin hep birlikte organlarımızı bağışlayalım. Toprak olmasın bedende can bulsun" dedi. Cumhuriyet Meydanı'nda bir süre motorlarıyla egsoz gösterisi yapan gruplar kortej eşliğinde Gündoğdu Meydanı'na gitti.

YY(KÖ/SSA) (FOTOĞRAF)