Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özlenen Özkan, Türkiye'de ilk yüz nakli yapılan 19 yaşındaki Uğur Acar'ın hızla iyileştiğini, bu sürecin kendilerini de şaşırttığını söyledi. Yrd. Doç. Dr. Özkan, Uğur Acar'ın bugün kola içtiğini belirterek, "Bize 'Kola çok iyi geldi' dedi. Uğur'u ayağa kaldırıyoruz, ama aynaya bakmasına izin vermiyoruz. Ödemleri biraz daha indi, ama hala bir miktar var. Çok güzel bir yüzle karşılaşsın istiyoruz" dedi.

KEMAL SUNAL VE CÜNEYT ARKIN FİLMLERİ İZLİYOR

Uğur Acar'ın DVD oynatıcı istediğini aktaran Yrd. Doç. Dr. Özkan, komedi filmlerini tercih eden hastanın, aynı zamanda Kemal Sunal hayranı olduğunu belirtti. Yrd. Doç. Dr. Özkan, Acar'ın Kemal Sunal ve Cüneyt Arkın filmleri izleyerek günlerini geçirdiğini kaydetti. Acar'ın psikolojisinin de çok iyi olduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Özkan, "Ruh hali gayet iyi. Bu durum aynayla karşılaşmasını da hızlandırıyor. Aynayla karşılaşması çok yakın" diye konuştu.

HAYATINDA İLK KEZ TIRAŞ OLACAK

Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ise Uğur Acar'ın hayatı boyunca ilk kez sakal tıraşı olacağını söyledi. Prof. Dr. Özkan, Uğur Acar'ın yüzünün küçük yaştayken yandığını, bunun da psikolojik açıdan onun avantajı olduğunu belirtti. Uğur Acar'ın daha önceden hatırladığı sağlıklı bir yüzü olmadığı için 'Benim yüzüm şöyleydi' diye bir karşılaştırma yapamayacağını belirten Prof. Dr. Özkan, "Toplumda dışlanmayacak, fark edilmeyecek bir yüz istiyordu. Biz de onu sağladık" dedi.