Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, 2004 yılından buyana organları bağışlanan kişilerin ailelerine teşekkür etmek amacıyla 'Hayat Verenler ve Hayata Tutunanlar' adı altında bir tören düzenlendi. Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Çanakkale Vali Vekili Hüseyin Kulözü, Çanakkale Belediye Başkan Vekili Celal Karakaş, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Uzm. Dr. Arif Kapuağası, İl Sağlık Müdürü Dr. Namık Kemal Kubat, Çanakkale Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Kenan Eliuz, İl Organ Nakli Koordinatörü Uzm. Dr. Azem Ülkü ile bağışçı aileler katıldı.

Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Uzm. Dr. Arif Kapuağası yaptığı konuşmada, "Türkiye'de 60 bine yakın böbrek yetmezliği çeken hastamız var. Bu rakama her yıl yaklaşık altı bin yeni hasta ekleniyor. Bunlardan biri de sizin akrabalarınızdan biri olabilir. Bunu hiçbir zaman unutmayın. Yaklaşık iki bin karaciğer yetmezliği bulunan hastamız var. Bu hastalara da her yıl 200 yeni hasta ekleniyor. Bunun içinde herkesi organ bağışına teşvik etmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Daha sonra Çanakkale'de 2004 yılından buyana organları bağışlanan 33 kişinin ailelerine İl Sağlık Müdürlüğü olarak üzerlerinde, 'Sevdiklerinizin organlarını bağışlayarak başka insanlara umut olduğunuz için teşekkür ederiz' yazan birer teşekkür plaketi verildi.

En son organları bağışlanan Engin Işık'ın kızı İlayda Işık teşekkür plaketini aldıktan sonra yaptığı konuşmada, 'Toprak olmasın can bulsun' diyerek anlamlı bir mesaj verdi.

Geçen yıl Kasım ayında Çanakkale Savaşları'nın yaşandığı Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkını gezerken geçirdiği beyin kanaması sonucu kaldırıldığı Çanakkale Devlet Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen 67 yaşındaki Avustralyalı Bruce Dougle Hamilton'un yakınına verilecek olan teşekkür plaketini ise Avustralya Çanakkale Konsolosu Nicholas Sergi aldı.