Çamaş Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin geçen yıl hazırladığı 'Özgürlük Rüzgarda Saklı' adlı proje, DOKA tarafından destek gördü. 318 bin liralık projenin hayata geçmesiyle birlikte ilçenin yamaç paraşütü konusunda cazibe merkezi olması amaçlandı. Proje kapsamında ilçede ücretsiz yamaç paraşütü eğitimi verilmeye başlandı. 8 ay önce start alan ve 4 yıl boyunca sürecek olan projeye şu ana kadar 20 sporcu katıldı.

Türk Hava Kurumu yamaç paraşütü eğitmeni Aziz Alkan, Çamaş İlçesi'nde 105 metre yükseklikten alçak uçuş yaptıklarını söyledi. Bölgedeki yamaç paraşütü atlama merkezinin Karadeniz Bölgesi'nin en iyisi olduğuna dikkat çeken Alkan, "Çamaş'ta 'Özgürlük Rüzgarda Saklıdır' diye bir proje gerçekleştirildi. Türkiye'nin en güzel malzemeleriyle öğrenci yetiştirmeye çalışıyoruz. Öğrencilerimize, alçak tepelerden uçmayı öğretiyoruz. Bu aşamadan sonra öğrencilerimizle birlikte Türkiye'nin birçok yerine uçuşa gideceğiz. Projede uçmak ya da eğitim almak isteyen herkes yararlanabilir. Proje yaklaşık 4 yıl boyunca sürecektir. İlk bir yılı ücretsiz. Ordu için çok verimli ve aktif bir proje olduğuna inanıyorum. Tüm ilçelerden 20 öğrencimiz var. Türkiye'nin her yerinden gelebilirler" dedi.

Çamaş Kaymakamlığı'na vekalet eden Çatalpınar Kaymakamı Cüneyt Caner ise projenin Ordu turizmine farklı bir soluk getirdiğini söyledi. Kendisinin de bir yamaç paraşütçüsü olduğunu belirten Kaymakam Caner, "Burada Ordu'ya turizm çeşitlendirmesi için bir yaklaşımdı. Aynı zamanda üniversitelerden, çevreden insanlar geliyor. Bu bir farkıllık yarattı. Yüksek bir ilgi var. Biz de idare amiri olarak projeyi desteklemeye devam ediyoruz. Kurslarımızı açacağız, meraklıları uçuracağız. Gerekli güvenlik önlemleri alarak bu projeyi gerçekleştirmeye çalışıyoruz" diye konuştu.



NK(MS/BT)