Ordu Valisi Orhan Düzgün, göreve başladığı üç yıl içinde yaptığı çalışmaları Anemon Otel'de basın toplantısı düzenleyerek anlatırken güvenlikle ilgili açıklamalarda bulundu. Yayla sezonunda sona yaklaşıldığını ifade eden Vali Düzgün, yaylada erzak bırakılmaması konusunda halka uyarıda bulunarak, "Yayla sezonu Ekim ayının 3'üncü haftası kapanıyor. Bayram sonrası muhtemelen yayla sezonu kapanacak. Biz yayladaki evlerini terk eden, şehir merkezine gelen vatandaşlarımızın yaylada geçici olarak 3-4 ay kaldıkları evlerinde hırsızlıklara ve suç örgütlerine karşı gıda ve erzak bırakmamalarını temenni ediyoruz. Biz yaylayı kışında yaşanabilir hale getirmek istiyoruz. 2 yıldır yayla yolu açık kaldı. Bundan sonrada kışın açık kalması için gerekli hazırlıklarımızı yapıyoruz" diye konuştu. 

Bölgede asayişe müessir bir olayın olmaması için güvenlik güçleri, muhtar ve halkın titiz çalıştığını anlatan Vali Düzgün, şöyle devam etti:

"Ordu'nun güvenliği konusunda bu yaz ciddi bir sıkıntı yaşamadık. İnşallah bundan sonrada ciddi bir sıkıntı olmaz. Olmaması içinde emniyet, jandarma teşkilatımız, istihbarat birimlerimiz, köylerimizdeki muhtarlıklarımız ve vatandaşlarımız ilimizde, ilçelerimizde, köylerimizde son derece dikkatli davranıyorlar. Yaylalarda erzak bırakılması belki kışın kimsenin aylarca uğramadığı bu evlerde suç örgütü mensuplarının barınmaması için önemli olduğunu düşünüyoruz. Buralarla ilgili kontrollerimiz devam ediyor" dedi.



NK(MS/İD)