Taşbaşı Kültür Merkezi'nde düzenlenen açılış törenine Ordu Valisi Orhan Düzgün, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Merkezi Londra'da bulunan uluslararası yazarlar kuruluşu PEN'in Yönetim Kurulu üyesi Antonio Del Rocca ile Güney Kore PEN Başkanı ve Uluslararası PEN Yönetim Kurulu üyesi Gilwon Lee, Yunanistan Drama kenti Belediye Başkanı Kyriakos Charakidis, Romanya, Bulgaristan ve Yunanistan’dan 80 yazar ve şair katıldı.

Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, festivale katılan gazeteci- yazar Doğan Hızlan'a daha önce belediye meclis kararıyla verilen, 'fahri hemşehrilik beratı' belgesini sundu. Başkan Torun, "Türk basının önde gelen yazarlarından, televizyon program yapımcısı, edebiyat yazarı ve eleştirmen Doğan Hızlan, Ordu’nun tanıtımı adına önemli çabalar harcamıştır. Kendisine hemşehrilik beratı verilmesini daha önceden görüştük meclisten karar almıştık. Bugün de belgesini veriyoruz. Bundan son derece mutlu olduk" dedi.

Doğan Hızlan da Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun'a teşekkür ederek fahri hemşehri olduğu için mutlu olduğu söyledi.

Festival konuşmalarının ardından salon içinde açılan Osmanlı Ordu Belgeleri sergisi gezildi. Daha sonra Taşbaşı Mahallesi Menekşe Sokak üzerinde bulunan ve restorasyonu yapılan binada 'Ordu Dünya Yazarlar Evi'nin açılışı yapıldı. Çeşitli etkinliklerin yer alacağı festival 14 Ekim'de sona erecek.



NK(MS/SS)