Olay, bugün Şirinevler Mahallesi'ndeki Aile Sağlığı Merkezi'nin 2'nci katında meydana geldi. Daha önce muayene ettiği bir hastasının yakını olduğu iddia edilen 43 yaşındaki A.M., Aile Sağlığı Merkezi 2'nci katına çıkarak hasta gibi Dr. Nazif Akkaya'nın bulunduğu odaya girerek bir anda doktora saldırmaya başladı. Saldırıya uğrayan Akkaya neye uğradığını şaşırarak, bağırıp yardım istedi. Binadaki diğer sağlık çalışanlarının çığlıklarından korkan saldırgan kaçtı. Olay yerine gelen polis ekipleri, görgü tanığı sağlık çalışanlarının verdiği eşkal doğrultusunda A.M.'yi yakalayarak gözaltına aldı. Ordu Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Dr. Nazif Akkaya'nın yüzünde hafif sıyrıklar olduğu belirtildi.

TABİPLER ODASINDAN KINAMA

Ordu Tabipler Odası Başkanı Mithat Yağlı, olayın ardından Aile Sağlığı Merkezi'ni ziyaret ederek çalışanlara 'Geçmiş olsun' dileklerinde bulundu. Gazetecilere açıklama yapan Yağlı, saldırıyı şiddetle kınadıklarını söyledi. Sağlık çalışanlarına yönelik sürekli saldırılar yapıldığını anlatan Yağlı, şöyle dedi:

"Hekim arkadaşımızın darp edildiğini öğrendik, olay yerine geldik. Hekim arkadaşı hastaneye götürmüşler. Umarız, bu saldırıyı yapan şahıs gereken cezaya çarptırılır. Her zaman aynı şeyleri söylüyoruz ama malesef bu tür darp olaylarıyla her geçen gün karşılaşır hale geldik. Bunları sağlık camiası olarak hak etmediğimizi düşünüyoruz. Yapanın yanına hiçbir zaman kar kalmasın diyoruz."



NK(İS/İD)