Ordu'nun Şarkiye Mahallesi’ndeki Atatürk Parkı içinde bulunan Atatürk anıtı önünde toplanan bir grup engelli, protesto amacıyla tekerlekli sandalye üzerinde 1 kilometrelik yol kat etti. Daha sonra tahıl pazarı önünde toplanan engelliler, ‘Kaldırımdaki engelleri kaldırın’, ‘Biz buradayız siz neredesiniz?', ‘Görme engelliler tabelaları da göremiyor’, ‘Bu engeller bizi eve hapsediyor’ pankartlarıyla sesini duyurmaya çalıştı.

Ortopedik engelli temsilcisi Kadir Kurt, esnafın kaldırımları işgal ettiğini, engelli rampalarının yetersiz olduğunu belirterek şehirde yaşayan tüm bireylerin ortak yaşamsal alandaki diğer insanların haklarına uygun davranmasını istedi. Kurt, “Kaldırım işgalleri sonlandırılmalı ve caddeler, sokaklarda rahat hareket edilmesi için otopark işgallerine son verilmelidir. Kurulacak birimle Ordu ilinde yaşayan tüm engellilerin tespiti için çalışmalar yapılmalı ve kayıt altına alınmalıdır. Acil olarak sorunların çözümüne büyük katkısı olacak olan Ordu Belediyesi bünyesinde engelli birimi kurulmalıdır. Kaldırımlarda engelliler için rampalar yapıldı ama kullanılamıyor.Şehirde engellilerin yürüyebileceği ana artel oluşturulup her yerinde dolaşmak istiyoruz” dedi.

İNSANLIĞIMIZI DA MI 3 YIL ERTELEDİK

Ordu Ortopedik Engelliler Platformu Sözcüsü Metin Aksoy ise, engellilerin yaşamsal alanların düzenlenmesi ile alakalı kanunun 3 yıl ertelendiğini ifade ederek, “Bu ertelendi diye insanlığımızı da mı 3 yıl erteledik. Kaldırımların rampaların, bina girişlerinin, iş yeri girişlerinin buna benzer topluma açık alanların standartlara uygun olmasını bekliyoruz” diye konuştu.



NK (MS/AK) (FOTOĞRAF)