Bursa'da bir döküm firmasında işçi olarak çalışan 2 çocuk babası İbrahim Şengül, nakliyecilik yapan arkadaşı 34 yaşındaki Ahmet Taşçıoğlu ile birlikte geçtiğimiz 25 Aralık günü ördek avlamak için Uluabat Gölü'ne gitti. Ahmet Taşcıoğlu, kıyı boyunda  avlanırken, Eski Caimi Mevkii'nde buluşmak üzere arkadaşıyla anlaşan İbrahim Şengül ise bindiği fiber kayıkla göle açıldı. Yaklaşık 2 saat sonra buluşma yerine gelen Taşçıoğlu, burada Şengül'ü göremedi. Arkadaşına cep telefonu ile de ulaşamayan Taşçıoğlu bu kez jandarmaya haber verdi.

HAVADAN KARADAN ARANDI

Bu zamana kadar, biri askeri diğeri özel olmak üzere iki helikopter, yirmi balıkçı teknesi, Bursa Büyükşehir Belediyesine ait bir airboat, Bursa ve Mudanya Sivil Savunma ekipleri'nin yanı sıra askerler ve köylüler tarafından havadan ve karadan aranan Şengül'e ulaşılamadı.

BALIKÇI CESEDİNİ BULDU

Cinayet şüphesi üzerine bilgisayarlarına jandarma tarafından el konulan telefon ile yaptığı son görüşmeler incelenen İbrahim Şengül'ün cesedi bugün Uluabat Gölü'nde, Ahmet Belkıs isimli balıkçı tarafından bulundu. Kaybolduğu yere yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta kıyıda görülen cesedi, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi.

Olayla ilgili soruşturmaya Karacabey Cumhuriyet Savcılığı'nca başlandı.