"NESİM MALKİ'NİN PARALARI MOSSAD'A AİT ÇIKTI"


Savcının soruları üzerine Tanık Orakoğlu, "Nesim Malki öldürülünce, üzerine kayıtlı çok büyük miktarlarda paralar ortaya çıktı. Onu öldürenler bu paralara da konacaklarını sandılar, ama paraların MOSSAD'a ait olduğu ortaya çıktı. Malki ölünce MOSSAD paralarını Türkiye'den çekti. Cavit Çağlar'ın İnter Bank'ı böyle boşaldı. İçi boşalan bankalar bu şekilde krizin çıkmasına yol açtı" diye konuştu. Orakoğlu, Emniyet İstihbarat Dairesi olarak görevleri olmamasına rağmen, 1990'lı yıllarda 28 Şubat sürecinde Batı Çalışma Grubu adıyla bir yapı oluşturulduğunu ve darbe planladığını ortaya çıkardıklarını söyledi.


"ISLAK İMZALI DARBE BELGESİNİ GÖNDERDİM"


Orakoğlu, "Darbenin belgesini bizzat ben, Demirel'e gönderdim. Tamamı 5 belge, ıslak imzalı. O zaman Cumhurbaşkanı, Genelkurmay Başkanını çağırıp 'bu nedir diyecek' yerde, Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı'ya veriyor. Karadayı Paşa da Çevik Bir'e veriyor. Bu olay bize dönük operasyona dönüştü. Ben askeri mahkemede 'askeri belge sızdırmak'tan yargılandım, vatan haini ilan edildim. Ben onlardan daha çok bu ülkeye hizmet ettim" dedi.


DURUŞMA YARINA ERTELENDİ


Orakoğlu, tutuklu sanık İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve ekibinin geçmiş yıllarda TSK içine sızdığına dair bilgiler bulunduğunu, MİT'in de bir dönem Perinçek'ten rahatsız olduğunu iddia etti. Mahkeme başkanı Hasan Hüseyin Özese tanık Orakoğlu'nun dinlenmesine ara vererek duruşmayı yarın saat 08.45'e erteledi.


 

 SK (SB)