OPET, Tarihe Saygı Projesi'nin devamı olarak Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'ndaki Eceabat İlçesi'ne ilköğretim okulu yapma kararı aldı. OPET Tarihe Saygı İlköğretim Okulu'nun protokolü, Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna ile OPET Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Öztürk tarafından imzalandı. Törene, Eceabat Kaymakamı Mehmet Akçay, OPET Yönetim Kurulu üyesi Nurten Öztürk ile OPET Genel Müdürü Cüneyt Ağca da katıldı.

Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, OPET'in 'Tarihe Saygı Projesi' adı altında Gelibolu Yarımadası'nda çok değerli katkılar verdiğini belirterek, "Son olarak OPET'in yaptığı 57. Alay Şehitliği'ni hep birlikte açmıştık. Sosyal sorumluluk anlanın da OPET"in Çanakkale'ye çok değerli katkıları oldu. Bu katkıları devam ediyor. Eceabat'ta depreme dayanıklı olmadığını belirlediğimiz ve boşalttığımız Türközü İlköğretim Okulu yıkılacak. Buraya OPET tarafından yeni bir ilköğretim okulu yapılacak. Öğrencilerimizi önümüzdeki eğitim öğretim yılında yeni okullarına kavuşturmayı hedefliyoruz. Ülke genelinde eğitim alanında özellikle devlet millet işbirliğine her zaman ihtiyacımız oldu. Bundan sonra da olacaktır. Kendilerine bu örnek davranışları nedeniyle teşekkür ediyorum" dedi.

OPET Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Öztürk, Yönetim Kurulu üyesi eşi Nurten Öztürk ile eğitim kökenli olduklarını hatırlatarak, "Onun için eğitimin bizim kalbimizde ayrı bir yeri var. Her şeyi devletten beklememek gerekir. Biz OPET olarak şu an Türkiye'de 2 Anadolu lisesi ve 5 ilköğretim okulu yaptırdık. Eceabat'ta yapacağımız ile ilköğretim okulu sayısı 6'ya yükselecek. OPET Tarihe Saygı İlköğretim Okulu 3 milyon TL'ye mal olacak. 2 bin 620 metrekarelik alana 2 katlı ve 16 derslikli bina yapacağız. Milli Eğitim standartlarının üzerinde kaliteli bir okul olacak. Bu okulun memleketimize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.