Uluslararası Likya-Kaş Kültür ve Sanat Festivali kapsamında bu yıl 8'incisi düzenlenen Meis-Kaş Uluslararası Yüzme Yarışı yapıldı. Sabah saatlerinde Kaş Limanı'ndan teknelerle Yunanistan'ın Meis Adası'na götürülen sporcular, Meis Belediye Başkan Vekili Migdxlos Stratos tarafından karşılandı. Yarışmaya, 23'ü kadın 215 sporcu katıldı. 10'u Yunan sporcu olmak üzere 13 yabancı sporcunun da katıldığı yarışmada, Balıkesir Vergi Dairesi Başkanı Hasan Yiğit ve oğlu 14 yaşındaki Oğuzhan Yiğit ile yine Balıkesir'de öğretmenlik yapan Ercüment Biçer ile oğlu Onuralp Biçer de birlikte yarıştı.

Yarış öncesi konuşan Kaş Belediye Başkanı CHP'li Abdullah Gültekin, yarışmanın Türk-Yunan dostluğunu pekiştirmesini dilediklerini söyledi. Birbirine yakın olan Kaş ve Meis halkının dost olduğunu kaydeden Başkan Gültekin, Meis'in kendileri için 'kardeş şehir' anlamı taşıdığını vurguladı.

Meis Belediye Başkanı Vekili Migdxlos Stratos ise, Meis ve Kaş arasında güzel ilişkiler bulunduğunu, seçimler nedeniyle Yunan sporcuların yarışmaya katılamadığını kaydetti. Konuşmaların ardından Gültekin ve Stratos, yarışmayı başlattı. 7 kilometrelik Meis-Kaş etabında erkeklerde, 1 saat 45 dakika 59 saniyelik derecesiyle İstanbul'dan Bahadır Tama birinci oldu. 1 saat 46 dakika 21 saniyelik derecesiyle Dursun Saru ikinci, 1 saat 47 dakikalık derecesiyle Ümit Kemal Cengiz ise üçüncü oldu.

Kadınlarda ise Ayşe Göksu Hınçal 2 saat 8 dakika 38 saniyelik derecesiyle birinci, Gülşah Özkan 2 saat 12 dakika 42 saniyelik derecesiyle ikinci, Nazife İdil Özkol ise 2 saat 17 dakika 50 saniyelik derecesiyle üçüncü oldu. Yarışmanın ardından düzenlenen tören ile dereceye girenlere madalyaları verildi.



AA(HA/İD)