Denizli’de 2009 yılında kurulan DOSEV, yaz kış hafta sonları doğa gezileri düzenliyor. 150 üyesi bulunan derneğin düzenlediği geziler ise genellikle macera, aksiyon dolu oluyor ve zorlu geçiyor. Yaz aylarında düzenlenen gezilerin mekanları ise Denizli’nin ilçelerinde keşfedilmemiş kanyonlar ve şelaleler oldu. Sabah erken saatlerde yola çıkan dernek üyeleri, konusunda uzman kişiler önderliğinde keşiflere başlıyor.

En son, geçen hafta sonu Acıpayam İlçesi’ndeki Kelekçi Boğadere Kanyonu’na giren kadınlı, erkek macera tutkunları, kanyonun içinde akan suyun içinde ilerleyerek günün tadını çıkardı.

Dernek üyeleri daha önce düzenledikleri gezilerde de Olukbaşı Kanyonu, Hayriye Köyü Şelalesi ve Gümüşsuyu Şelalesi gibi doğa harikası yerleri keşfetti. Gezilere katılarlar, dernek üyeleri, ayrıca keşfettikleri doğa harikası yerlerin fotoğraflarını çekip, sosyal paylaşım sitesini koyarak tanıtımını da yapıyor.

DOSEV Başkanı Ümit Şıracı, amaçlarının Denizli’nin doğa güzelliklerini tanıtmak olduğunu belirterek, "Her hafta sonu farklı yerlere doğa gezileri düzenleniyoruz. Gezilerimizi, insanların gitmediği ve ulaşamadıkları yerlere düzenliyoruz. Üyelerimizle macera ve aksiyon dolu bir gün geçiriyoruz. Derneğimizde arama kurtarma ve dağcılık konusunda uzman kişiler var. Öncelikli olarak herkesin güvenliğini ön planda tutup, önlemleri alıyoruz" dedi.



RÇ(İÖ/CK)