Yaklaşık 5 yıl önce eşi E.K.’dan boşanan  Sevil Karabatak, 2 oğlu ile birlikte Gaziemir Aktepe’de, anne, baba ve 2 kardeşinin oturduğu eve sığındı. 5 yıl oturduğu evden 3 ay önce, erkek kardeşi tarafından, oğlunun yaramazlıkları gerekçe gösterilerek gönderildiğini öne süren Karabatak, epilepsi hastası olan 15 yaşındaki Mert Özkuşçu ile sokakta kaldı. Gidecek yeri olmayan anne ve oğlu, 'Gece daha korunaklı' diye kentteki hastanelerin bekleme salonunda uyumaya başladı.

ALKOL VE ŞİDDETTEN KAÇTI

Alkol sorunu olduğunu belirttiği eşinden fiziksel şiddet uygulaması ve evin geçimiyle ilgilenmemesi nedeniyle boşanma kararı aldığını söyleyen Sevil Karabatak, şöyle dedi:

"Boşandıktan sonra anne ve babamın evine sığındım. Buradan da epilepi hastası olan oğlumun yaramaz olduğunu söyleyen dayısı tarafından sokağa gönderildik. Yaklaşık 3 aydır çeşitli hastanelerin bekleme salonunda yatıyoruz. Sokakta kaldık."

Devletten 3 aydan bir 600 TL 'Fakirlik maaşı' aldığını, bazen yemek için arkadaş ve tanıdıklarının evine gittiğini söyleyen Karabatak, "Büyük oğlum Ankara’da asker. Devletten aldığımın paranın bir bölümünü ona gönderiyorum. Küçük oğlumla hayatta kalabilmek için bazen arkadaşlarımın evine yemeğe gidiyorum. Bazen de babamın evine gidiyorum. Dışarıda yemek yediğimiz için birşey demiyorlar" diye konuştu.

Sokakta kaldıktan sonra kadın sığınma evine gittiğini söyleyen Karabatak, “Bir ay kaldım. Oğlumu almadıkları için bir anne olarak kadın sığınma evinde fazla duramadım. O sıra oğlum Mert teyzesinde kalıyordu" dedi. 

Karabatak, ev kiralamayı düşündüğünü ancak, maddi durumunun buna elverişli olmadığını kaydederek, "Zor durumdayız. İnsanlardan birşey istemeye utanıyorum ama yapacak başka birşeyim yok" diye konuştu.



KÖ(AÖ/İD)