Manisa Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü olarak göreve başladığından beri koruyucu aile ve gönüllü aile modellini yaygınlaştırmak için çaba harcayan Murat Konan, kendisinin de bir koruyucu aile olduğunu anlattı. İki çocuk babası Konan, Manisa Yetiştirme Yurdu’na 1 yıl önce Azerbaycan’dan gelen 15 yaşındaki Servet Güler’in koruyucu aile görevini üstlendiklerini ve üçüncü çocuklarının olduğunu söyledi. Konan, çocukları çok sevdiğini dile getirip, “Bizim hayatımız çocuklarla geçiyor. Manisa’da göreve başladığımda bir çocuğun koruyucu aile görevini üstlenmek istedim. Ailem de bunu olumlu karşıladı. Daha sonra Yetiştirme Yurdu’nda sessiz, içine kapanık olan Servet dikkatimi çekti. Servet’in koruyucu ailesi olmak istedim. Yaklaşık 9 aydır Servet’in koruyucu aileliğini yapıyorum. Hafta sonları evime getirerek, diğer çocuklarımla bir aile ortamı yaşatıyorum. Şimdi Servet’i kendi çocuklarımdan ayırt etmiyorum. Kendi oğullarıma ağabey, eşime de anne diyor” dedi. Konan, Servet’in aile ortamına girmesiyle hayatının değiştiğini kaydedip, “9 ay önce içine kapanık olan Servet şimdi herkesle daha sıcak iletişim kurmaya başladı. Derslerinde başarı göstermeye başladı. Hayattan kopan Servet şimdi hayata daha sıkı bağlandı” diye konuştu.

"SICAK EV ORTAMI YAŞIYORUM"

Merkezdeki Atatürk Ortaokulu 7’nci sınıf öğrencisi olan Servet Güler, Murat Konan’ı babası gibi gördüğünü belirtip, “Okuldan çıktıktan sonra hemen onun odasına koşuyorum. Hafta sonları evinde ağabeylerimle sıcak bir ev ortamı yaşıyorum. Bu durumdan çok memnunum” dedi.

KORUYUCU AİLE SAYISI ARTIYOR

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Konan, göreve başladığında ilk olarak koruyucu aile çalışmalarına ağırlık verdiğini dile getirdi. Konan, 9 ay önce 10 olan koruyucu aile sayısını 17’ye yükselttiklerini ifade edip, “9 ay önce 10 ailemiz 14 çocuğumuzun koruyucu aileliğini üstlenirken, bu sayı şimdi 17 aile ve 21 çocuğa yükseldi. Ayrıca 9 ay önce Yetiştirme Yurdu bünyemizdeki çocuk sayımız 51’ken, bu sayı şimdi 15’e düştü. Geri kalan çocuklarımızın kimisi koruyucu ailelerine verirken, kimisini de yaptığımız görüşmeler neticesinde ailelerine gönderdik” diye konuştu. 15 yaşa kadar olanların kaldığı sevgi evlerinde ise 55 çocuğun bulunduğu belirtildi.

EMİNE ERDOĞAN ÇALIŞMA YAPIYOR

Konan, koruyucu aile sayısının artırılması amacıyla Türkiye’de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından kapsamlı bir çalışma başlatıldığını kaydedip, “Bu çalışma ile artık koruyucu ailelere devletin desteği artıyor. 19 Aralık’ta tüm illerin vali eşleri, yeni koruyucu aile sistemi konusunda bilgilendirilmek için Ankara’da biraraya geliyor. Biz de bu toplantıya katılacağız. Koruyucu aile sayısının artırılması konusunda neler yapılabileceği masaya yatırılacak. Ayrıca en koruyucu aile sayısını artıran illere de ödül verilmesi planlanıyor” dedi.