Balıkesir'in Manyas İlçesi'nde geçen temmuz ayında meydana gelen 4.4 büyüklüğündeki depremi 10 gün önceden tahmin ettiklerini açıklayan DOHAD Başkanı Fuat Agalday, 9'u Bursa'nın Nilüfer İlçesi'nde olmak üzere Marmara ve Ege bölgesine yerleştirdikleri toplam 18 izleme istasyonu ile yer hareketlerini yakından izlediklerini söyledi.

DOHAD Başkanı Agalday, "Çalışmalarımızda bizlere, İTÜ Jeofizik Bölümü öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Oğuz Gündoğdu, Prof.Dr. Uğur Kaynak, Doç.Dr. Berk Üstündağ gibi hocalarımız bize destek veriyor. Yeşilköy'de bulunan istasyonumuzda 10 Ekim tarihinde sıra dışı hareketlilik görüldü. Yaklaşık 4 büyüklüğünde deprem bekliyorduk. Bu depremi de Manyas'taki gibi önceden tahmin ettik. Yaptığımız bu çalışma dünyada bir ilk" dedi.

Mevcut istasyonların artırılmasıyla şu anda yüzde 60 olan deprem tahminlerinin yüzde 80'e çıkacağını belirten Fuat Agalday, Marmara bölgesinde beklenen büyük depremin ise böylece en az 10 gün önceden tahmin edilip ilgili birimlere gerekli uyarıların yapılabileceğini de sözlerine ekledi.