Savcılığın talimatı üzerine İstanbul Cumhuriyet Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz salı günü operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında Ergenekon Davası sanığı Sami Hoştan ve polis ile zabıtalarında aralarında bulunduğu 40'ı aşkın isim gözaltına alındı. Sami Hoştan'ın kardeşi Sedat Hoştan, oğlu Destan ve kızı Ebru Hoştan'ın da gözaltına alındığı operasyonda gözaltına alınan bazı şüphelilerin, kumar oynatılan yerleri polislere ihbar ettikleri ortaya çıktı.


KUMAR MALZEMESİ SATICI İHBAR ETTİ-


Soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve Asayiş Şube Müdürlüğü'nde görev yapan polis memuru M. Y, operasyon kapsamında gözaltına alınan isimlerden bazılarını tanığını söyledi. Bu isimlerden birinin Kenan K. olduğunu belirtti. Kenan K.'nin kumar salonlarına kumar malzemesi sattığını tespit eden savcılık, polis memuru M.Y'ye Kenan K. ile nasıl bir ilişkisi olduğunu sordu. Kenan K.'nin kumar malzemesi sattığı için kumar oynatılan yerleri bildiğini belirten şüpheli polis memuru M. Y, "Kenan ile başka bir polis arkadaşım tanıştırdı.Bu kişi kahvane ve kumar oynatılan yerleri oralara malzeme sattığı için biliyordu.Bize kumar oynatılan yerleri ihbar ediyordu. Baskın sonucu kumar malzemelerine el konuluyordu. Yeniden kumar oynatan yerlerin kumar malzemesine ihtiyaç duyuyordu"dedi.


Polis memuru M.Y, kendisi ile birlikte gözaltına alınan Kenan K.'nin malzeme satmak için kumar yerlerini kendisine bildirdiğini iddia etti.


HEM KUMAR OYNATTI HEM İHBAR ETTİ


Gözaltına alınan başka bir şüpheli Şükrü B.'nin de soruşturma kapsamında yapılan incelemelerde hem kumar oynattığı hem de polise diğer kumarhaneleri ihbar ettiği ortaya çıktı. Şüpheli polis memuru M.Y, ifadesinde Şükrü B.'yi tanıdığını belirterek, "Bu kişi ile görevimiz ile alakalı olarak kumar oynatılan yerleri öğrenme maksatlı görüştüm.Bu kişi bize birçok kez kumar oynatan yerlerin yakalanmasında yardımcı oldu."dedi.


14 KİŞİ TUTUKLANDI


Kumar operasyonu kapsamında Sami Hoştan'ın da aralarında bulunduğu 14'ü tutuklanmıştı




SG