Uşak’ta geçen ay intihar eden Ahmet Kaya tüm organları, yüzü, kolları ve bacakları da bağışlandı. Bu bağışla tarihe geçen Ahmet Kaya’nın korneası da geçen 27 Ocak’ta Ege Üniversitesi'ndeki operasyonla sağ gözü doğuştan görmeyen Denizlili tekstil işçisi Cem Dağ'a nakledildi. Daha önceki dört nakilden istediği sonucu alamayan Dağ, Prof. Dr. Ayşe Yağcı ve Doç. Dr. Sait Eğrilmez’in gerçekleştirdiği beşinci nakil operasyonu ile sağlığına kavuştu. Görebilmenin mutluluğunu yaşayan Dağ gerekli kontrolleri yapılması için tekrar gelmesi koşuluyla taburcu edildi.

Denizli’deki evine dönen Dağ, Ahmet Kaya'nın korneasını bağışlayan ailesine teşekkür etti. Dağ, Kaya’nın eşi, kızı ve damadıyla tanışıp, onlara O’nun gözüyle bakmak istediğini ifade etti.

Fanatik Galatasaray taraftarı olduğunu belirten Dağ, "Takımım uğruna gerekirse ölürüm. Bugüne kadar Galatasaray'ın İstanbul'daki maçlarına gidemedim. Denizli'deki maçlarına gittim ancak onu da az gören tek gözümle zar zor izleyebildim. Türk Telekom Arena'yı görmeyi çok istiyorum. Galatasaray'ın bir maçında orada olmak, o atmosferi yaşamak tek isteğim" dedi.

Bu isteği gazetelerde yer alan Dağ’a Galatarasay Spor Kulübü’nden davet geldi. Sarı-kırmızılı takımın başkanı Ünal Aysal’ın kendisini Mart ayında oynanacak Trabzon maçına davet ettiği bildirilince çok heyecanlandığını belirten Dağ, "Sevincini anlatacçak kelime bulamıyorum. Hayalim gerçek olacak" dedi.



RÇ(İÖ/SS)