Sahibi olduğu gazetede 23 Temmuz'dan itibaren 'Organize dolandırıcılık' başlıklı yazı dizisi yayınlayacağını anons eden gazeteci Yakup Kocabaş, geçen cuma akşam saatlerinde röportaj yapmak için bir işyerine gitti. Bu sırada Kocabaş'ın bulunduğu işyerine gelen A.E., iddiaya göre anonsu yapılan 'Organize dolandırıcılık' dosyasında adının geçmemesini istedi. Taraflar arasında tartışma çıkarken, cep telefonu çalan Yakup Kocabaş işyerinden çıktı. A.E. de iddiaya göre aracına doğru yürüyen Yakup Kocabaş'a tabancayla arkadan 4 el ateş etti. Kurşunlardan biri sol topuğuna isabet eden Kocabaş, kanlar içinde yere yığılırken, saldırgan kaçtı. Çevredekiler tarafından Gazipaşa Devlet Hastanesi'ne götürülen Kocabaş tedaviye alınırken, A.E. ise olay yerinden kaçarak izini kaybettirdi. 

A.E.'yi yaklamak için polis soruşturma başlatırken, dün gece yarısı henüz kimliği belirlenemeyen ve motosikletle gelen 2 kişi tarafından Yakup Kocabaş'ın Aydın Mahallesi Gümüş Sokak'taki evine pompalı tüfekle 4 el ateş edildi. Ölen ya da yaralananın olmadığı olayda, tüfekten çıkan saçmalar evin camlarına isabet etti. Saldırganlar olay yerinden kaçarken, görgü tanıkları polise haber verdi. Kocabaş'ın evinde ve çevresinde inceleme yapan ekipler, saldırganları yakalamak için görgü tanıklarının ifadesine başvurdu.

YAZI DİZİSİNİN YAYINLANMASINI İSTEMİYORLAR

Polise ifade veren Yakup Kocabaş, S.C. ve A.E.'den şikâyetçi oldu. Ailesiyle evinde oturduğu sırada ateş edildiğini belirten Kocabaş, ifadesinde şöyle dedi:

"Pazartesi günü gazetemde 'Organize dolandırıcılık' başlığıyla bir yazı dizisi yayınlanacak. Bununla ilgili tehdit alıyorum. Cuma günü yazı dizisinin yayınlanmamasını isteyen A.E.'nin silahlı saldırısına uğradım. Evime ateş eden de A.E.'dir. Onu azmettiren ise S.C.'dir. Kendilerinden şikâyetçiyim" dedi.

POLİS KORUMAYA ALDI

Telefonda DHA muhabirinin sorularına yanıt veren Yakup Kocabaş, bir süre önce gazetesinde 'tefecilik dosyası' adıyla bir yazı dizisi yayınladığını, savcılığın ise bu dizinin ardından pek çok kişi hakkında soruşturma başlattığını söyledi. Bu dosyanın devamı kapsamında dolandırılan Mersin ve Antalya'daki pek çok kişiyle tek tek görüştüğünü kaydeden Kocabaş, bu görüşmeleri de ayrıntılı şekilde yazı dizisi haline getirdiğini belirtti. 'Organize dolandırıcılık' başlığı altında yazı dizisinin 23 Temmuz'dan itibaren yayınlanacağına dikkati çeken Kocabaş, "Dosyada adı geçenler durumdan rahatsız oldu. Yazı dizisini yayınlamamam için defalarca aradılar. Her seferinde olumsuz yanıt verdim. Bu nedenle de bana ateş ettiler" dedi.

Polis olası bir saldırıya karşı Yakup Kocabaş'ın evinin çevresinde güvenlik önlemi aldı.