Bu ayın ortalarında doğum yapması beklenen 1 çocuk annesi Aynur Türk, sancıları başlayınca 30 Haziran’da Giresun Özel Kent Hastanesi'ne kaldırıldı. İddiaya göre Doğumhane'ye alınan Türk’e önce ebe ve hemşireler müdahale ederek doğumu başlattı. Daha sonra Kadın Doğum Uzmanı Hüseyin Mıhçı hastaneye çağrıldı. Yaklaşık 1 saat sonra hastaneye gelerek Türk’e müdahale eden Mıhçı, daha sonra da doğumu bekleyen baba Murat Türk’e bebeğinin öldüğünü söyledi.

ENDİŞE EDİLMEMESİNİ İSTEDİLER

Bebeğinin doğumunu beklerken yaşadıklarını anlatan ve eşinin, "Bastırmayın, nefes alamıyorum" diye bağırdığını duyduğunu anlatan Mali Müşavir Murat Türk, "Doktor Mıhçı, bebeği kaybettiğimizi söyledi, metanetli olmamızı istedi. Bu sırada eşimin tedavisi de devam ediyordu. Ancak, narkozlu olmasına rağmen yatakta kıvranıyordu. Sağa sola dönerken yatakta kan gördük. Durumu doktorlara söyledik. Endişe edilmemesi gerektiğini söylediler. Bir süre sonra eşim ameliyat edildi ve rahmi alındı" dedi.

3 TEMMUZ'DA DA ANNE HAYATINI KAYBETTİ

Ameliyat sonrası eşinin yoğun bakım servisine alındığını anlatan Türk, şöyle dedi:

"Yoğun bakımda eşimle görüştüm. Bana oğlumu sordu. Hastane başhekimi ve diğer doktorlar da endişe etmemem gerektiğini söylediler. Bir süre sonra eşimin kalp krizi geçirdiğini öğrendim. Aşırı kan yüklenmesi sonucu kalbinin durduğunu ve beyinde ödem oluştuğunu söylediler. Durumu ağırlaşınca tam teşekküllü bir hastaneye götürmek istedik ancak doktorlar izin vermedi. 2 Temmuz gecesi saat 22.00'da ısrarlarımız sonucunda eşimi alıp Trabzon'a, Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'ne götürdük. Ancak yapacak bir şey kalmamıştı. Bir gün sonra da kaybettik."

İHMAL VARSA ORAYA ÇIKSIN

"Eşimin kanına hepsinin elinin bulaştığını düşünüyorum ve hastaneye ilk adımından itibaren ilgilenen ebe, hemşire ve doktorlar için iki ölüm nedeniyle savcılığa suç duyurusunda bulunduk" diyen Murat Türk, "Hukuk buna cevap vermeli ve yaralı vicdanımızı rahatlatmalı. Ebe, hemşire ve doktorlardan şikâyetçi oldum. Hastanenin başhekimi ve diğer görevlilerin eşimin ölümüne sebep verdiğini düşünüyorum. Bir ihmal varsa ortaya çıksın. Bu yüzyılda hala anne ve bebek ölümleri yaşanıyor. 'Takdir-i ilahi' diyoruz ancak bu ihmallerin de hesabı sorulmalı. Belki başkalarının mağdur olmalarının önüne geçebiliriz" dedi.

Doğacak kızına Hatice Nazlı ismini vermeyi düşündüklerini dile getiren Murat Türk, 4 yaşındaki oğlu Miraç’tan da durumu saklamaya çalıştıklarını söyledi. Kent Hastanesi Başhekimi Yasemin Özden’e ve diğer yetkililere ulaşılamadı.



HK(TM/İD)