Hırsızlık olayları, Nazilli İlçesi Altıntaş Mahallesi 139 Sokak'ta geçen pazartesi gecesi meydana geldi. Mustafa Tosun, sahibi olduğu ayakkabı mağazasının önüne açtığı sergiyi toplamadı. Yeğeni Mehmet Aygen, gece serginin bulunduğu yerde yattı. Bu sırada, 4 kişi, Aygen'e aldırış etmeden sergideki 6 spor ayakkabıyı aldı. Kendilerine ait spor ayakkabılarını da çıkartıp aldıklarının yerine bırakan 4 şüpheli daha sonra, hemen karşıda bulunan Mehmet Yıldırım'a ait pizza dükkanına girdi ve başka bir yerden getirdikleri el arabasına içerden aldıkları çelik kasayı yükleyip kaçtı.

Hırsızlıkların anlaşılmasının ardından inceleme yapan polis ekipleri, güvenlik kamerası görüntülerinden 4 şüphelinin daha önce de hırsızlık suçundan kayıtları bulunan R.S.(18), A.T. (18), T.K. (19) ve K.K. (18) olduğunu belirledi. Şüphelilerin kimlik bilgileri diğer birimlere de dağıtıldı ve 4 kişi kısa sürede yakalandı.

SUÇLARINI İTİRAF ETTİLER

Gözaltına alınan 4 kişinin, polisteki ilk ifadelerinde suçlarını itiraf ettikleri bildirildi. Zanlıların içindeki 600 TL'yi aldıklarını belirttikleri çelik kasa da gösterdikleri yerde bulundu. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 4 zanlı, çıkartıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.



MG(AÖ/AAA)