Levent’te bir alışveriş merkezi önünde 30 Haziran'da saat 02.30 sıralarında meydana gelen olayda alkollü oldukları öğrenilen iki grup arasında sokak ortasında kavga çıktı. Kavga sırasında göğsünden bıçakla yaralanan Muhammet Aksakal kaldırıldığı Şişli Etfal Hastanesi'nde 3 saat sonra hayatını kaybetti. Bu sırada kavgada yaralanan Harun Deniz(18) ile Hakan Deniz (18) ve Hasan Dinçer (25) hastanede tedavi altına alındı.


TAKSİYE BİNEREK KAÇTIKLARI TESPİT EDİLDİ


Cinayet Büro Amirliği tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada polis önce olayı gören yerdeki güvenlik kamera kayıtlarını incelemeye aldı. Bu kayıtlarda iki grubun yolda yürürken omuz atma yüzünden tartışmaya başladığı, kısa bir kavganın ardından farklı yönlere kaçtıkları görüldü. Polis güvenlik kamera görüntülerinden takip ettiği olayı gerçekleştiren üç kişinin Mecidiyeköy istikametine gittiklerini buradan bir taksiye bindiklerini tespit etti.


CİNAYETTEN SONRA BEYOĞLUNA GİDİP KAVGA ÇIKARMIŞLAR


Zanlıların kimliklerini belirlemek için yapılan çalışmalar sırasında kaçan zanlıların eşkaline uyan 3 kişinin Beyoğlu bölgesinde bir kavgaya karışarak gözaltına alındığı tespit edildi. Bu kişilerin kimlik bilgilerinin incelenerek resimleri temin edilip olayın mağdurlarına gösterildi. Mağdurların “Çok benziyorlar.” diye teşhis ettiği üç kişiyi yakalamak için operasyon başlatıldı. Adresleri tespit edilen Sinan K. (23), Burak A. (22) ile Fatih A. (22) önceki sabah Beykoz’ta yapılan operasyonla gözaltına alındı.


ÖNCE HATIRLAMADILAR DAHA SONRA ARKADAŞLARINI SUÇLADILAR


Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilerek sorgulanan zanlıların ilk gözaltına alındıklarında ölümle sonuçlanan kavgayı hatırlamadıklarını olay sırasında çok alkollü olduklarını söyledikleri öğrenildi. Daha sonra olayı anlatan zanlılardan Burak A. İle Fatih A.’nın kavga ettiklerini ancak olayda bıçak kullanmadıklarını söyledikleri öğrenildi. İki zanlı ve diğer görgü tanıkları olayda bıçak kullanan kişinin Sinan K. olduğunu söyledikleri öğrenildi. Sinan K. ise poliste ifade vermeyerek “Susma” hakkını kullandı.


Poliste işlemleri tamamlanan zanlılar adliyeye sevk edildi.