Yalova'da 24 Ocak 2006 tarihinde meydana gelen olayda, bakkal dükkanı işleten Naciye Yiğit ile oğlu Sinan Yiğit evlerinde boğazları kesilerek öldürüldü. Cinayetten sonra şüphelileri yakalamak için özel ekip kuran polis, köyde yaşayan 400 kişinin ifadesini aldı. Olayla ilgili olduğu düşünülen 100 kişiyi takibe alan polis, 9 kişinin ise kan örneklerini istedi. Olay günü yenilen ekmekteki tükürük izlerini dahi inceleyen polis, bu tükürüklerin kan örnekleri alınan Hüseyin Demir ile Erkut Acar ile eşleştiğini belirleyince Hüseyin Demir İstanbul'da, Erkut Acar ise geçen 25 Ocak günü Yalova'da yakaladı. .

Sorgulamaları yapılan şüpheliler, soymak için girdikleri bakkal dükkanında Sinan Yiğit ve annesi Naciye Yiğit'i boğazlarını keserek öldürdüklerini itiraf etti. Şüpheliler, 2005 yılının ağustos ayından itibaren kayıp olan arkadaşları Fatih Geçer'i de villasında parası için kafasına tüfekle tek kurşun sıkarak öldürdüklerini, cesedini ise Paşaköy'deki araziye gömdüklerini söyledi. Gösterilen yerde İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden istenilen 'Çeku' adlı labrador cinsi köpeğin katılımıyla yapılan aramalarda, Fatih Geçer'e ait olduğu sanılan kemikler bulundu. Kemikler daha sonra Geçer'e ait olup olmadığının belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

'BİRBİRLERİNİ SUÇLADILAR'

Soruşturma sonunda, sanıklar hakkında Fatih Geçer'in öldürülmesiyle ilgili dava dosyasını ayrı tutan savcılık, anne ve oğlunu öldürmek suçundan Hüseyin Demir ve Erkut Acar hakkında Yalova Ağır Ceza Mahkemesi'ne iki kez ağırlaştırılmış hapis cezası istemiyle dava açtı. Yapılan ilk duruşmada yöneltilen suçlamayı kabul etmeyen ve bir birlerini suçlayan sanıkların yargılanmasına devam edildi.

Duruşmada ifade veren annesi ve kardeşi öldürülen Fatma Çırpan, sanıkların en ağır cezaya çarptırılmasını istedi.

Yargılamada söz alan tutuklu sanıklar ise yine bir birlerini suçlayıp tahliyelerini istediler.

Mahkeme eksik evrakların beklenmesi, tanıkların dinlenmesi için ertelenirken, sanıkların tahliye istemini kabul etmedi.



OE(FK/COŞ)