Geçen Cuma günü Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın OMÜ'ye gelmesini protesto etmek isteyen öğrencilere sert müdahale de bulunan özel güvenlikçilerin kendilerine karşı bu tutumunun ilk olmadığını söyleyen Çevre Mühendisliği Bölümü 3'ncü sınıf öğrencisi Neslihan Cihan, yaşananlara tepki gösterdi. Özel güvenlik görevlilerinin kendisini de tokatlayarak dövdüğünü belirten Cihan, yaşadığı bu olayı da sıradan karşıladığını ifade etti. Neslihan Cihan, eylemlere katılmak ve resim sergisi açtığı gerekçesiyle 3 yılda 3 kez üniversiteden uzaklaştırma aldığını söylerek, "İdare Mahkemesi'nin kararı ile 3 kez geri döndüm" dedi.

ÖZEL GÜVENLİK ŞİDDET UYGULADI

Bakanların üniversitelere girmelerini istemedikleri söyleyen Neslihan Cihan, "Üniversitelere gelirlerse karşılarında bizim gibi ilerici gençleri bulacaklarını söyledik. Biz de Bakan Suat Kılıç'ı protesto edip basın açıklaması yapmak istedik. Yürüyerek Bakan Suat Kılıç'ın açılış yapacağı yere gitmek istedik. Ancak özel güvenlikçiler yarı yolda önümüzü keserek hiç kimsenin olmadığı bir yerde basın açıklaması yapmamızı istedi. Biz fakültenin önünde yapacağımızı söyledik. Bize müdahale ettiler. Bir çok öğrenciye şiddet uyguladılar. Özellikle kadın arkadaşları saçından sürüklediler. Bu sırada ben bir tokat yedim. Özel güvenlik ilk kez böyle bir şey yapmıyor. Ama ben ilk kez böyle bir tokat yedim. Daha öncede bize sert müdahalede bulunuyorlardı" diye konuştu.

Gece geç saatlere kadar polis merkezinde 38 arkadaşıyla birlikte gözaltında kaldıklarını söyleyen Neslihan Cihan, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın "Üniversitelerdeki gençler bizi aynı sıcaklık ya da sevgi seliyle karşılamayabilir. Farklı yaklaşımları, eleştirel görüşleri olabilir. Eğer ki bir fiziksel saldırı, şiddet söz konusu değilse, gençlerimizin farklı yöndeki görüşlerini tolare edebilmemiz lazım" açıklamasını da samimi bulmadığını söyledi. Cihan, Bakan Suat Kılıç'ın olaylardan haberi olduğunu iddia etti.

Artvinli bir ailenin çocuğu olduğunu söyleyen Neslihan Cihan, bundan sonra eylemlere devam edeceğeni belirterek, "Bizi yıldıramazlar. Biz de susarsak, tekpi göstermezsek bu olan bitenlerin üzerleri kapatılacak. Onlarda bunu istiyor. Ama biz buna izin vermeyeceğiz" diye konuştu.


İA(İS/AAA)(FOTOĞRAF)