Ak Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Ömer Çelik, Adana'da katıldığı iftar programında yemek dağıttı. Terörün Türkiye'nin üzerine salındığını belirten Çelik, teröre tepki gösterip Türkiye'nin kardeşliğinin bozulamayacağını söyledi.

 Merkez Yüreğir İlçesi'ne bağlı PTT Evleri Mahallesi'ndeki Semt Pazarı'nda Yüreğir İlçe Belediyesi tarafından iftar yemeği verildi. Ak Parti Adana Milletvekilleri Şükrü Erdinç ve Fatoş Gürkan ile birlikte iftara katılan Ömer Çelik, başına aşcı şapkası ve eline eldiven takarak yemek kazanlarının başına geçip kızarmış tavuk, bulgur pilavı ve tulumba tatlısından oluşan iftar menüsündeki yemekleri dağıttı. Binlerce kişinin katıldığı iftarda, bazı vatandaşlar yemek verilmediği ve oruçlarını açamadıkları gerekçesiyle tepki gösterdi.

TERÖRE TEPKİ

İftarda vatandaşlara seslenen Ömer Çelik, kürsüye çıkarak teröre tepki gösterdi. PKK'nın Türkiye'nin birliğini ve kardeşliğini bozmaya çalıştığına dikkat çeken Ömer Çelik, şöyle konuştu: "Kardeşliğimizi bozmaya, Türkiye'nin ufkunu bozmaya çalışıyorlar. İstiyorlar ki, kardeşliğimiz zarar görsün. Bunu başaramazlar. Türkiye'nin ufku artık Bakü'den Beyrut'a dünyanın her yerine ulaştı. Terör üzerinden Türkiye'nin kardeşliğini bozmak isteyenler, sizin çocuklarınızın geleceğin çalmak isteyenler, Türkiye'den elleri boş olarak dönüyorlar. Türkiye bugünden 2023'e 10 kat daha büyümüş olarak, her alanda özgüveni artmış olarak büyüyecek. Burada alaralarda oynayan çocuklar sadece Türkiye'nin değil, Bakü'deki Bağdat'taki tüm bu coğrafyadaki kardeşlerimizin de umut bağladığı çocuklar. Şunu biliyoruz. Bağdat rahat değilse Ankara rahat değildir. Şam rahat değilse Diyarbakır rahat değildir. Bosna mutlu değilse, İstanbul mutlu değildir. Beyrut'ta huzursuzluk varsa, Adana'da huzur olmaz. Bu coğrafyada kader birliği yapmış bir tarihin mirasçılarıyız. Bu mirasla birlikte geleceğe yürüyeceğiz. Birlik, beraberlik içinde kol kola büyük vizyonu gerçekleştireceğiz. Bugün terörü üzerimize salıyorlar. Başka provokasyonlar yapıyorlar. Şam'daki zalim rejimin bütün kirli şebekelerini üzerimize salıyorlar. Ama bugünler de geçecek. Hem üzerimize salınan şebekeler darmadağan olacak, hem Suriye'deki, Halep'teki Şam'daki kardeşlerimiz için daha güzel günler göreceğiz. Doğru yolda gidiyoruz, tarihin doğru tarafında duruyoruz."

 

YB (SÜ/RT)