Ak Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Ömer Çelik, Ramazan Bayramı'nda Kerkük'e gitmek isteyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye vize verilmemesini eleştirdi. Irak merkezi hükümetini kınayan Çelik, çok büyük hata yaptıklarını söyledi.

Ömer Çelik, iç savaşın yaşandığı Suriye'de yaralanan ve Adana'da Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlı Seyhan Uygulama Merkezi'nde tedavi gören 15 Suriyeli sığınmacıyı ziyaret etti. Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Ak Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan ile Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Hamza Müslümanoğlu'nun eşlik ettiği Çelik'in, çoğunluğunu vücutlarının büyük bölümü yanan Suriyeli sığınmacıların oluşturduğu hastaları ziyareti 'hijyen' gerekçesiyle basına kapalı yapıldı.

VALİ BİLGİ VERDİ

Ziyaretin ardından hastane koridorunda hastaların durumuyla ilgili bilgi veren Vali Hüseyin Avni Coş, Adana'da 2 bin 48 Suriyeli'nin bulunduğunu, hastanede tedavi gören 15 kişiden 13'ünde 3'üncü derece yanık olduğunu söyledi. Yanık tedavisi gören 1 Suriyeli'nin kurtarılamadığını anımsatan Vali Coş, "Sığınmacıların her türlü ihtiyaçları karşılanıyor. Tedavileri de sürüyor" dedi.

'KİMYASAL KULLANILMAMIŞ'

Adana'ya getirilen yaralıların, kimyasal silahla yaralandığı yönündeki iddialara açıklık getiren Ak Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Ömer Çelik, "Spekülasyonlar yapılıyordu. Suriyeli yaralılarla ilgili hiçbir şekilde kimyasal silah kullanılması söz konusu değil. Ağır yanık var. Yanlarında tank patlamasıyla yanıklar var. Durumu ağır olanlar var. Yakından ilgileniliyor. Milletimizin gönlü, devletimizin imkanları Suriyeli kardeşlerimiz için açıktır" diye konuştu.

VİZE VERMEYEN IRAK HÜKÜMETİNİ ELEŞTİRDİ

Ramazan Bayramı'nda Kerkük'e gitmek isteyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye vize verilmemesini de değerlendiren Çelik, Irak yönetimini eleştirdi. "Sayın Bahçeli'nin Kerkük'e gidişinin engellenmesini kınıyoruz" diye açıklama yapan Çelik, şöyle konuştu:

"Sayın Bahçeli Kerkük'e, Kerküklü kardeşlerimizle beraber olmak için gidecekti. Bayram vesilesiyle ziyaret edecekti. Irak merkezi hükümeti vize vermeyerek çok büyük bir yanlış yapmıştır. Irak merkezi hükümetini bu bağlamda kınıyoruz. Sayın Bahçeli'nin oraya gitmesini arzu ederdik. Kerküklü kardeşlerimizle biraraya gelmesini arzu ederdik. Ortaya çıkan tablo Irak merkezi hükümeti açısından ve Irak Başbakanı Maliki açısından iç açıcı bir tablo değildir. Türkiye'de önemli bir partinin genel başkanının bu şekilde engellenmesi Irak merkezi hükümeti açısından olumlu bir tablo anlamına gelmez. Açık bir şekilde kınıyoruz."

Ömer Çelik, yaptığı açıklamanın ardından hastaneden ayrılırken, koridorda önüne çıkan Müjde Çağınlı adlı kadın tarafından durduruldu. Hasta olduğu için çalışamadığını belirten ve yardım isteyen kadını dinleyen Çelik, yardımcı olunması için görevlilere talimat verdi.



YB (BY/RT)