Samsun'da şehir merkezindeki mezarlıklarda yer kalmadı. Ayda ortalama 200 defin işleminin gerçekleştiği Samsun'da, vatandaşlar da kendileri ve yakınları için önceden yer almaya başladı. İlkadım İlçesi’nde bulunan Kıranköy Mezarlığı’nda yeni mezar yeri veremediklerini belirten Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürü Bayram Yücel,

1978 yılında yapılan Kıranköy Mezarlığı'nda 52 bin 163 mezar yerinden 25 bin 952'sinin dolu olduğunu belirterek şöyle dedi:

"26 bin 211 boş mezar var. Ancak bu mezarların tamamı daha önceden satın alınmış durumda. O yüzden yeni ölümler için Kıranköy Mezarlığı'nda yer veremiyoruz. Önceden satın alınan mezar yerlerine vatandaşlar yakınlarını defnedebiliyorlar. İhtiyaç sebebiyle 2007 yılında Derecik Mezarlığı hizmete girdi. Toplam 210 dönüm arazi üzerine kurulan mezarlık 15 yıllık ihtiyacı karşılayacak kapasitede. Burada mezar yeri fiyatları ölen kişi için 60 TL, yanında bir kişi daha alırsa 200 TL, üçüncü ve dördüncüyü alırsa bin 500 TL oluyor. Cenaze olmadan yer almak isterlerse fiyat 3 bin TL. Aradaki fiyat farkının amacı, öncelikle cenazesi olana fayda sağlayabilmek."



İA(MS/COŞ)