Olay, 26 Ocak'ta 8 Şubat Mahallesi'nde meydana geldi. Yakup Akgün, eşi, 38 yaşındaki Zübeyde, çocukları İbrahim, 14 yaşındaki Nebile, 12 yaşındaki Derya ve 8 yaşındaki Selin ile yer sofrasında akşama yemeğine oturdu. İddiaya göre, kardeşlerden Orhan Sevinç Lisesi 1'inci sınıf öğrencisi İbrahim ile Derya arasında yer konusunda  tartışma çıktı. Tartışmaya müdahale eden baba Yakup Akgün, İbrahim'e tokat attı. Buna sinirlenen İbrahim Akgün de sofradan kalkınca babası arkadan bıçak fırlattı. Boynuna saplanan bıçakla ağır yaralanan İbrahim Akgün, Şehitkamil Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. Baba Yakup Akgün gözaltına alınıp, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Yoğun bakımdaki Akgün'ün 30 Ocak'ta beyin ölümü gerçekleşti. Hastane yönetiminin talebi üzerine acılı baba, oğlunun organlarını bağışladı. Cumhuriyet Savcısı'na bilgi verilip, İbrahim Akgün'ün alınan karaciğer ve böbreklerinden biri Adana'ya, bir böbreği de Kahramanmaraş'a gönderildi. Akgün'ün cenazesi Cumhuriyet Savcısı beklenmeden teslim edien ailesi tarafından Asri Mezarlıkta toprağa verildi. Bir süre sonra cenazenin otopsi yapılmadan toprağa verildiğini öğrenen Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla mezar açıldı, Akgün'e otopsi yapıldı. Ardından da tekrar toprağa verildi.

BABA TUTUKLANDI

Fırlattığı bıçağın boynuna saplanması nedeniyle oğlu İbrahim'in ölümüne neden olan Yakup Akgün tekrar gözaltına alındı. Akgün, ifadesinde oğluna sinirlendiği için bıçak fırlattığını kastının onu yaralamak veya öldürmek olmadığını söyledi.

Sorgğusundan sonra adliyeye çıkarılan Yakup Akgün, nöbetçe mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ANNE VE KIZLARINA BELEDİYE SAHİP ÇIKTI

Eşi cezaevine, oğlu mezara giden Zübeyde Akgün ile 3 kızı ortada kalınca yeni bir dram ortaya çıktı. Almanya'daki bir yakınının evinin bodrum katında dondurucu soğukta odun, kömürleri, yiyecekleri olmayınca sefalet yaşamaya başlayan Akgün Ailesi'nin yardımına, olayı öğrenen Şehitkamil Belediyesi yetişti. Belediye Başkanı Ak Partili Rıdvan Fadıloğlu'nun talimatıyla aileye yakacak ve yiyecek gönderirken, aile koruma altına alındı.