Evli ve 3 çocuk annesi, ev kadını Gürcan Sel'e, 9 yıl önce karaciğer yetmezliği teşhisi konuldu. Konya Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavisini sürdüren Gürcan Sel'in, yaklaşık 1.5 yıl önce siroz hastalığına da yakalanması, hastalığını daha da tetikledi.

Gürcar Sel'e doğum günü olan 4 Mart'ta Antalya Akdeniz Üniversitesi'nde beyin ölümü gerçekleşen ve organları bağışlanan 39 yaşındaki E.A.'nın karaciğeri nakledildi. 

'ÖLÜMÜ BEKLERKEN HAYATA TUTUNDUM'

Naklin doğum gününde gerçekleştiğine dikkat çeken Gürcan Sel, hastalığının gün geçtikce ilerlediği için yaşama şansının az olduğunu söyledi. Hastalığı nedeniyle günlük yaşamında zorluklar çektiğini ifade eden Sel, şunları söyledi:

"Özellikle siroz hastalığının da baş göstermesinin ardından hastalık derecem arttı. Karaciğerim su topladığı için geceleri uyuyamıyordum. Her gece ölümü düşünüyordum ve ölümü bekliyorum. Organ bulunamazsa öleceğimi biliyordum. Ama doktorlarım bana doğum günümde yeni bir hayat hediye ettiler. Sihirli elleriyle beni hayata döndürdüler."

ORGANLARIMI BAĞIŞLAYACAĞIM

Organları bağışlayacağını belirten Gürcan Sel, "Organ bağışının ne kadar önemli olduğunu yaşayarak daha iyi anladım. Karaciğeri bağışlayan aileye de dua ediyorum" dedi.

REKTÖR: ORGAN BAĞIŞI ARTMALI

Yapılan operasyonun Konya'da bir ilk olduğunu belirten Konya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Konya'da organ bağışı sayısının az olduğuna dikkat çekerek organ nakli bekleyen hastaların sayısının ise bir o kadar fazla olduğunu belirtti.

Akdeniz Üniversitesi'nde beyin ölümü gerçekleşen bir erkek hastadan nakilin gerçekleştiğini ifade eden Prof. Dr. Şeker, operasyonun yaklaşık 6.5 saatte gerçekleştiğini ve ameliyatın ardından Gürcan Sel'in 2 gün yoğum bakımda tutulduğunu, bugün de taburcu olduğunu sözlerini ekledi.



HD(İA/SS)