Olay, 8 Ocak pazar günü saat 22.30 sıralarında merkez Karatay İlçesi Erenler Mahallesi Akburçak Sokakta meydana geldi. İbrahim Ö. (28), kardeşi Hamza Ö. (20) ile amca çocukları Nevzat Ö.,Tugay Ö. (18), Emre Ö. (21), Hakan Ö. (23) ve Volkan Ö. aralarındaki husumet nedeniyle tartıştı.

Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine, pompalı tüfekle açılan ateş sonucu İbrahim Ö. karnından, kardeşi Hamza Ö. göğsünden yaralandı. Hamza Ö. ambulansla Konya Numune, İbrahim Ö. de Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastenesi'ne kaldırıldı. İbrahim Ö., tüm müdahalere rağmen kurtarılamadı.

Şüphelilerden Enver Ö., Tugay Ö. ve Hakan Ö. gözaltına alındı. Nevzat Ö. ve oğlu Volkan Ö. kaçtı.

5 EV VE 1 MİNİBÜS ATEŞE VERİLDİ

Olayın ardından ertesi gün sabah saatlerinde ise öldürülenin yakınları iddiaya göre karşı grubun yakınlarının da bulunduğu aynı mahalledeki 5 ev ve 1 minibüsü ateşe verdi. Alevler itfaiyenin müdahalesiyle kısa sırada söndürülürken, yaralanma ve can kaybı olmadı. Cinayetle ilgili gözaltına alınan şüphelilerden Enver Ö., polisteki ilk ifadesinde, ''Tüfekle sağa sola ateş ettim. Seken saçmalar kuzenimi vurdu" dedi. Şüphelilerden Enver Ö. ve Tugay Ö. çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanırken, Hakan Ö. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

5 ev ve 1 işyerinin ateşe verilmesiyle ilgili gözaltına alınan 18 yaşının altında olan 3 kişi ise polisdeki ifadelerinin ardından Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla serbest bırakıldı. 

İZMİR'DE YAKALANDILAR 

Olaydan sonra kaçan Nevzat Ö. ve oğlu Volkan Ö.  polis tarafından İzmir Bornova'da kaldıkları kiralık evde dün gözaltına alındı. Konya Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen ve yapılan sorgulamada suçlamaları kabul etmeyen baba- oğul adliyeye sevk edildi. 

TY(İA/COŞ)