İmrahor Köyü'nde yaklaşık 1.5 yıl önce kurulan, Musa Ay ve Turgut Demir'e ait olduğu belirtilen çiftlikteki Holstein cinsi 138 inek, sahibinin iflas etmesi ve ortalıktan kaybolmasıyla ölüme terk edildi. Sahibinin iflası ve birçok alacaklısı tarafından icralık olması sonrasında açlığa terk edilen ineklerin 67'si telef oldu. Hayvanları Koruma Derneği Antalya Şube Başkanı Sevda Kıraç'ın dün konuyu gündeme getirmesinin ardından bugün Korkuteli Kaymakamlığı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri, ayağa kalkamayan, yem yemeyen 71 ineği kurtarmak için alarma geçti.

Gıda Tarım Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nde görevli Veteriner Hekim Özlem Çağıran yönetimindeki ekip, hayvanlara tıbbi müdahalede bulundu. İlaç ve vitamin desteği sağlanan hayvanların beslenmesi için de çalışmalar yürütülüyor. Karantinaya alınan çiftlikte, hayvanlara temiz su ve yem sağlandı. Hayvanlara yem bulunması için başlatılan çalışmalara öncülük yapan Korkuteli Kaymakamı Erkan Karahan, bölgedeki çiftlikleri dolaşarak yem toplamaya çalışıyor.

Telef olan hayvanların başı veteriner hekim kontrolünde kesilerek incelenmek üzere Konya'daki hayvan hastanesine gönderildi. Yapılan ilk incelemede telef olan hayvanlarda 'löykoz' hastalığı tespit edildi. Ancak hayvanların, açlık, susuzluk ve buna bağlı hastalıklar nedeniyle telef olduğu kaydedildi.

DERNEK KONUYU TAKİP EDİYOR

Çiftliğe bugün inceleme için tekrar gelen Hayvanları Koruma Derneği Antalya Şube Başkanı Sevda Kıraç, çiftliğe ihbar sonucu önceki gün ilk kez geldiklerini söyledi. Çiftlikte yetkili hiç kimseye rastlamadıklarını anlatan Kıraç, sadece alacaklı konumundaki 2 kişiyle karşılaştıklarını belirtti. Kedi- köpeklerin telef olmasına alışık olduklarını ancak bu kez telef olan hayvanların inek olmasına şaşırdıklarını kaydeden Kıraç, "Durumu Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne bildirdik. Şu anda bakımları yapılıyor. Umarım en kısa sürede hayvanlar sağlıklarına kavuşur. Konuyu takip edeceğiz" dedi.



AD(SU/BT)