Geçen 1 Şubat'ta Selahattin Karabulut, 16 JL 632 plakalı kamyonu ile Akhisar'dan Balıkesir'e gitmek üzere yola çıktı. Saat 00.45 sıralarında Gelenbe Beldesi yakınlarına geldiğinde Karabulut, kamyondan düşen bir kasayı almak için yolun sağında durdu. Yerdeki kasayı almak için eğildiği sırada Karabulut'a arkadan gelen bir araç çarparak kaçtı. Karabulut olay, yerinde öldü.

Jandarma olay yerinde yaptığı incelemede, Karabulut'a çarpan araçtan düştüğü sanılan kırık jant kapağı buldu. Jandarma, Ford marka bir kamyon veya tankere ait olabileceği belirlenen jant kapağını düşüren sürücünün bulunması için harekete geçti. Yol üzerindeki işyeri ve MOBESE kameraları görürtüleri tek tek incelendi. Jant kapağına uyan toplam 4 kamyon ve tanker belirlendi. Görüntülerden bu araçların kaza öncesi ve sonrası görüntüleri karşılaştırıldı. Karşılaştırma sonrası jandarma Muğla plakalı bir tanker üzerinde yoğunlaştı. Jandarma, şoför mahali ve akaryakıt tankı beyaz tankerin üzerindeki akaryakıt dağıtım şirketi isminden Muğla'daki bir akaryakıt istasyona ulaşıp, plakası ve diğer detay bilgilerine ulaştı.

Tankerin, olaydan bir gün önce İstanbul'un Bahçelievler İlçesi'ndeki bir taşımacılık şirketine satıldığı şoförü Mehmet Cantürk, tarafından teslim edilmek üzere götürüldüğü ortaya çıktı.

Bunun üzerine İstanbul'daki taşımacılık şirketinin garajına giden jandarma ekipleri, tankeri incelemeye aldı. Olay yerinde bulunan jant kapağının tankere ait olduğu ve araç üzerinde Karabulut'a ait kriminal bulgulara rastlanarak, incelenmek üzere laboratuvara gönderildi. Ayrıca olay sırasında şoförün Cantürk olduğu bilgisi de netleştirildi. Jandarma tarafından aranan tanker şoförü Cantürk, avukatı aracılığıyla iki gün içinde teslim olacağını bildirdi.