21 Ekim 2009 tarihinde, saat 07.00 sıralarında, Mimar Sinan Bulvarı’ndaki refüj korkuluklarını üzerinden atlayarak yolun karşısına geçmek isteyen Osman Gökmen’e bir kamyon çarptı. Gökmen, olay yerinde yaşamını yitirirken, kamyon sürücüsü durmayarak kaçtı.

'NECO' YAZISI ELE VERDİ

Kazanın ardından polis, MOBESE kamerası görüntülerinden kamyonun görüntüsü tespit edildi. Ancak, kamera görüntülerinin çözünürlüğünün düşük olması nedeniyle üzerinde 'Neco' yazısı tespit edilebilen kamyonun plakası okunamadı.

Bunu üzerine görüntüler, plakanın tespiti için TÜBİTAK’a gönderildi. Ancak bir yıl sonra TÜBİTAK’tan da olumsuz yanıt geldi. Bunun üzerine polis, kamyonun üzerindeki 'Neco' yazısından yola çıkıp, Ege Bölgesi’ndeki kamyoncuların üye olduğu tüm kooperatifleri takibe aldı. Tek tek kooperatifleri dolaşan polis üzerinde 'Neco' yazan 200 kamyon tespit etti. Daha sonra bu 200 kamyon üzerinde yoğunlaşan polis, kaza tarihinde evli, bir çocuk babası Mehmet Turhal’ın 25 HC 077 plakalı kamyonu ile İstanbul’dan İzmir’e yük getirdiği tespit edildi. Kazanın olduğu gün babasıyla 4 dakika telefonda görüştüğü de tespit edilen Turhal’ın İzmir’de yaşadığı belirlendi.

Bunun üzerine Asayiş Şube Müdürü Sezgin Aydın, telefonla Turhal’ı aradı. Kazaya karıştığının tespit edildiğini öğrenen Turhal, suçunu itiraf etti. Turhal, otobüsle Manisa’ya gelip, garajda polise teslim oldu.

İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen Turhal, polisteki ilk sorgusunda, korktuğu için kaçtığını belirtip, "Aniden karşıma çıktı. Ne olduğunu bile anlamadan, çarptım. Daha sonra güzerhagımı değiştirip, Menemen yolu üzerinden İzmir’e gittim. O günden beri hiç bir şey olmamış gibi hareket ettim. Ancak çok pişmanım" dedi. Turhal, işlemlerinin ardından Adliye'ye sevk edildi.