Pazar sabahı Kükürtlü Mahallesi İzmir Yolu Paşa Çiftliği Mevkii’ndeki Bursaray İstasyonu’nun arkasındaki kavaklıkta bir kişinin kanlar içinde hareketsiz yattığını görülünce polise bilgi verildi. Polisler, bıçaklanarak öldürülen kişinin Nazir Dalkılıç olduğunu belirledi. Olay Yeri İnceleme ekipleri yaptıkları araştırmada Dalkılıç’ın İzmir yolu üzerinde bıçaklandığını, sürünerek kavaklığa geldikten sonra kan kaybından öldüğünü saptadı. Soruşturmayı derinleştiren polis ekipleri 5 bıçak darbesiyle öldürülen Dalkılıç’ın Diyarbakır’dan Bursa’ya çalışmak için gelen inşaat işçisi olduğunu belirledi. Bölgedeki güvenlik kamarası kayıtlarını inceleyen polis, Dalkılıç’ın 30 yaşlarındaki bir kişi ile yürüdüğünü tespit etti. Telefon kayıtlarından Dalkılıç’ın en son çeşitli suçlardan kaydı bulunan Ersin Köroğlu ile görüştüğü ortaya çıkartan polis, bu kişiyi merkez Osmangazi İlçesi Dikkaldırım Mahallesi’ndeki evinde kanlı elbiseler ve suç aleti bıçakla birlikte yakaladı.

Suçunu itiraf eden Ersin Köroğlu, Nazir Dalkılıç ile olay gecesi tanıştıklarını ve Bursaray ile Paşaçiftliği istasyonu yanında bulunan kavaklık alana gittiklerini anlatarak, "Birlikte alkol aldık. Daha sonra bana oral seks yaptı. 'Sen de bana yapacaksın' deyince aramızda tartışma çıktı. Ben de bıçaklayıp kaçtım" dedi. Cinayet suçundan adliyeye yollanan Ersin Köroğlu, tutuklandı.

Olay öncesi Bursaray kameralarına yansıyan görüntülerde, cinayet şüphelisi Ersin Köroğlu ve öldürülen Nazir Dalkılıç’ın Bursaray istasyonuna 22.48 saatinde geldiği görülüyor.  Dalkılıç, kendisini yarım saat sonra öldürecek olan gişeden bilet alıyor. Turnikeden birlikte geçen katil ve kurbanı aynı trene binerek Paşaçiftliği istasyonuna geliyor. Daha sonra birlikte yürüyen merdivene binerek istasyondan uzaklaşıyor.



BC(FK/İD)