15- 20 gündür kendisiyle ilgili birtakım dedikodular olduğunu belirten Başkan Posbıyık, bununla ilgili bilgi almak için Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurduğunu söyledi. Başkan Posbıyık, "Başsavcımız sağolsun yardım etti. Dosyaları getirtti. Kestaneci Mahallesi'nde geçtiğimiz günlerde aracında tabanca ile vurularak öldürülen Metin Koç'un ağabeyi Savcılığa bir dilekçe vermiş. Söz konusu kişi dilekçesinde, 'Bana silah alındı, para verildi. Halil Posbıyık, oğlu Tuğberk Posbıyık ve Halil Bozkuş'un infaz edilmesi için talimat verildi. Ancak talimatı o günlerde yerine getiremedim. Daha sonra Halil Posbıyık ve diğer kişileri vurmaktan vazgeçtim' diyor. Bu kişi başka bir suçtan cezaevine girmiş. Ancak beni öldürmesi için talimat veren kişi, söz konusu kişiyi 1 hafta önce parayla cezaevinden çıkmasını sağlamış. Şimdi bu kişiler kayıp" dedi.

Başkan Posbıyık, söz konusu kişileri yakalamak için çalışma yapan polisin, kendisine de koruma sağladığını anlattı. Başkan Posbıyık, "Bir yere giderken sürekli arkamda polislerin takip ettiğini görüyorum. Evimin etrafında da yine geniş tedbirler alındığını görüyorum. Hem sivil polisler hem de polis arabaları tarafından özellikle evimin çevresinde tedbirlerin alındığını görüyorum" diye konuştu.

Bu konuyla ilgili 1 hafta önce İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde ifade verdiğini de ifade eden Başkan Posbıyık, kendisi de tedbirli ve dikkatli davranmaya çalıştığını kaydetti. Bu kişileri, ilçedeki bir işadamının yönlendirdiği yönünde duyumlar da aldığını belirten Başkan Posbıyık, "Biz, Allah'ın verdiği canın Allah tarafından alınacağına inanan inançlı bir insanız. Allah'tan başka kimseden korkumuz yok. Ben görev yaptığım süre içinde asla yasalar dışında bir iş yapmadım, yapmam da. Hiç kimseden korkumuz yok. Yasa dışı iş yapmak isteyenlerin en tehlikeli rakibi benim. Bunu açıkça söylüyorum" dedi.



İÇ(EE/BT)