Fener Semti'ndeki kayalıklarda geçen yıl ekim ayında balık tutarken denize düşerek kaybolan emekli madenci 48 yaşındaki Hüseyin Demirkol'a hala ulaşılamazken, aynı bölgede dün de Osman Günaydın düştü. Günaydın, olta ile balık tutarken rüzgarın da etkisiyle dengesini kaybederek metrelerce yükseklikten denize düştü. Deniz Polisi'nin botla kurtardığı Günaydın, hastanede yapılan tüm müdahaleye rağmen öldü.

TEHLİKEYE ALDIRMADAN BALIK TUTMAYA DEVAM ETTİLER

Osman Günaydın'ın denize düşerek ölmesinin ardından, aynı bölgede diğer balıkçılar balık tutmaya devam etti. Rüzgarlı havaya rağmen kayaların ucuna kadar gidip denize olta atan balıkçılar, tehlikeye aldırmadan balık tuttu. Geçen yıl düşen ve hala bulunamayan Hüseyin Demirkol'un ardından, Osman Günaydın'ın da düşerek ölmesinin kendilerini üzdüğünü söyleyen balıkçılar, kortuklarını, ancak balık tutmaktan da vazgeçemediklerini söyledi.

Öğretmen 43 yaşındaki Süleyman Kalafat, "Korkuyoruz ama bu bir sevgi, bir nevi spor, vazgeçemiyoruz. Tabii çok dikkatli olmamız lazım. Hele böyle rüzgarlı, dalgalı havalarda çok korkuyoruz. Ama diktkatli olmaya çalışıyoruz. Arkadaşımızın ölmesi de bizi üzdü, etkiledi, ama elimizden bir şey gelmiyor" dedi.

42 yaşındaki Koray özkaynak ise "Burada çok sayıda kişi düşüyor. Genelde, amatör ve tecrübesiz olanlar düşüyor. Belediyenin, Valiliğin önlem almasını istiyoruz. En azından can simidi konulabilir. Biz alışkınız. Senelerdir burada balık tutuyoruz. Tecrübesizler kayalıklara çıkınca kazalar da kaçınılmaz oluyor" diye konuştu.

CAN SİMİDİ İSTİYORLAR

Av ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Necmi Öksüz de balıkçıların en yoğun olduğu Fener Semti'nde belli noktalara belediye tarafından can simitlerinin konulmasını istedi. Belediye yapmazsa dernek olarak kendilerinin bu çalışmayı yapacağını anlatan Öksüz, "Yazık, insanlarımız göz göre göre telef oluyor. Çok sık yaşanıyor bu tür kazalar. Can simidi koyacaksınız. Zor bir şey değil bu" dedi. Kendisi de dahil bütün balıkçıların tehlikeli olmasına rağmen kayalıklarda balık tuttuğunu anlatan Öksüz, kentin yapısının kayalık olduğunu, balık tutmak için başka alanın da bulunmadığını sözlerine ekledi.



EE,GG(EE/BT)