Ölüdeniz Beldesi'ndeki plajlarda teknelerden kaynaklı kirliliğin önüne geçilmesi için başlatılan çalışmalar kapsamında Belcekız Plajı'na 'Teknelerden Atık Su Alım Ünitesi' kuruldu. Sistem, Ölüdeniz Belediyesi ve Fethiye Turizm Altyapı Birliği (FETAB) işbirliğinde 40 bin TL'ye yapıldı. 5 teknenin aynı anda bağlanabildiği ünite, bölgede hizmet veren 15 tekneden yarım saat içinde bütün sintine ve atık suları toplayabiliyor. Teknelerden ücretsiz alınan atık sular, doğrudan Ölüdeniz Arıtma Tesisi'ne pompalanıyor.

Teknelerden Atık Su Alım Ünitesi'nin açılışı, FETAB ve belediye meclis üyelerinin katılımıyla yapıldı. Ünite hakkında bilgi veren FETAB Başkanı Osman Otgöz, projenin Ölüdeniz için hayati öneme sahip olduğunu söyledi. Teknelerin atık sularını denize bırakmalarını engellemek için bu tesisin önemine değinen Otgöz, Ölüdeniz Belediyesi'nin geliştirdiği projeye FETAB olarak destek verdiklerini ve bu tesisin yapımını üstlendiklerini kaydetti.

'KİRLİLİĞE TAHAMMÜLÜMÜZ YOK'

Ölüdeniz plajlarının dünyaca ünlü olduğunu hatırlatan Ölüdeniz Belediye Başkanı CHP'li Keramettin Yılmaz ise kirliliğe tahammüllerinin olmadığını anlattı. Atık su alım tesisinin yapımında emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Yılmaz, "Ölüdeniz'in temiz kalması için bu tesis büyük önem arz ediyor. Şu an tesisimizi kurduk. Buradan alınan atık sular Ölüdeniz Arıtma Tesisi'ne pompalanıyor. Burada demirli olmayan tekneler de bu tesisten ücretsiz faydalanabilecek. Amaç Ölüdeniz'in kirlenmesini önlemek" diye konuştu.