Polis memuru 26 yaşındaki Tuncay Akyüz'ün şehit edilmesini ardından başlatılan operasyonlarda, polis kısa süre içerisinde sonuca ulaştı. Van merkeze 15 kilometre uzaklıkta bulunan Bakacak Köyü ile Süphan Mahallesi'nin arasında kalan kırsal alanda operasyonlarını yoğunlaştıran Terörle Mücadele ile Özel Hareket Polisleri, dün akşam tesbit ettikleri 2 PKK'lıya 'teslim ol' çağrısında bulundu. Ateşle karşılık verilmesi üzerine 2 PKK'lı silahları ve yanlarında bulunan mühimmatıyla birlikte ölü ele geçirildi. Güvenlik güçlerine el bombası atmak isterken vurulan teröristin elindeki bombanın patlaması sonucu, yanındaki PKK'lı da öldü.

BİR ÇOK OLAYA KARIŞMIŞLAR

Kentin girişinde bulunan Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile daha önce 7 polisin yaralandığı atış poligonu, 2 polisin şehit edildiği Vizontele ve Edremit konteyner kentlerini de içine alan 5 kilometrekarelik alandaki olaylarla ilgili geniş çaplı soruşturmayı sürdüren polis, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde güvenlik kameralarından alınan görüntülerle araştırmayı derinleştirdi. Ölü ele geçirilen 2 PKK'lının, hastanede polisin şehit edilmesinin yanı sıra, daha önceki saldırıların da failleri olduğunu belirtildi.

BÖLGE SAKLANMAYA ÇOK UYGUN

Çatışmanın olduğu bölgede dünden beri polis tarafından arama ve tarama çalışmaları yapılıyor. Teröristlerin bu bölgeyi daha önce de kullandıkları belirtildi. Şehir merkezine 15 kilometre uzaklıkta olması ve derelerin ve derin vadilerin dağlara açılması da teröristlerin barınması için uygun bir ortam sağlıyor. PKK'lıların öldürüldüğü bölgede ise bir barınak ve içme suyu ihtiyacını karşılayan bir çeşme tespit edildi.

AYNI BÖLGEDE 3 ŞEHİT VERİLDİ, MAYIN PATLATILDI

Van-Edremit Karayolu üzerinde bulunan Vizontele Konteyner kentinin güvenliğini sağlayan 31 yaşındaki polis memuru Murat Dilmaç 2 Temmuz'da, buraya 2 kilometre uzaklıkta bulunan Edremit Konteyner kentinde görevli polis memuru 30 yaşındaki Abdurrahman Doğan 17 Ağustos'ta saldırılarda şehit olmuştu. Van-Edremit Karayolu'nun iç kesimlerinde bulunan Bakacık köyü yakınlarındaki atış poligonunun yakınlarına yerleştirilen ve 7 polisin yaralanmasına neden patlama ise 14 Temmuz'da meydana gelmişti. Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi de Van-Edremit Karayolu üzerinde aynı alan içerisinde bulunuyor.