Mesudiye Mahallesi Zindancık Sokak’ta oturan Ebubekir Coşkun, önceki gece İlçe Emniyet Müdürlüğü'nü arayarak, eşi Gülten Coşkun’u evlerinin mutfağında sol göğsünden bıçaklanmış halde bulduğunu söyledi. İhbar üzerine olay yerine gelen İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve sağlık ekipleri, Gülten Coşkun’un yaşamını yitirdiğini belirledi.

Evlerinin bahçesinde otururken bulunan ve şokta olduğunu söyleyen Ebubekir Coşkun, gözaltına alındı. Coşkun’un Emniyet'te alınan ilk ifadesinde, "Yaşadığımız tartışmanın ardından sinirlenen eşim bıçağı aldı, kendi göğsüne sapladı. Ben suçsuzum" dediği öğrenildi. İnegöl Cumhuriyet savcısının olay yerinde yaptığı incelemelerin ardından Gülten Coşkun’un cesedi, İnegöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Olayla ilgili soruşturmayı sürdüren polis, Ebubekir Coşkun’un yanı sıra 5 kişiyi daha gözaltına aldı. Ancak bu kişiler, ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Ebubekir Coşkun da bu sabah Cumhuriyet Savcısına ifade verdikten sonra serbest kaldı. İnegöl Cumhuriyet Savcılığı, ölümünde intihar şüphesi bulunması nedeniyle Bursa Adli Tıp Kurumu’na gönderilen Gülten Coşkun’un cesedinden gelecek rapora göre hareket edilmesi yönünde karar verdiği öğrenildi.



HÜ(FK/SS)