Muğla’nın Marmaris İlçesi’ne bağlı Selimiye Köyü’nde yaşayan balıkçı Ahmet Çetin, dün saat 22.00 sıralarında avmanmak için denize açıldı. Çetin, Datça İlçesi ile Yunanistan’ın Simi Adası açıklarındaki uluslarası sularda oltalarını denize bıraktı. Çetin, saat 06.30 sıralarında oltalardan birine köpekbalığı takıldığını farketti. Çetin 4.5 saat mücadale sonucu balığın ölmesi üzerine çekerek, yaşadığı Selimiye Köyü’ne getirdi.

İPLE BAĞLAYIP DENİZDEN ÇEKTİ

Çetin, 4.5 metre boyunda, 250 kilogram ağırlığındaki köpekbalığını yakalama hikayesini şöyle anlattı:

"Oltaları toplarken birden karşıma köpekbalığı çıkınca şaşırdım. Şaşkınlığım geçer geçmez, balığı kaçırmamak için büyük özen gösterdim. Denizde biraz yorduktan sonra oltanın sağlam durumda olduğunu görünce rahatladım. Balık kendini derinlere çekerek oltadan kurtulmak istedi. Bırakmadım. 80- 90 metre derinlikte denizin dibinde kendini kayalara vurmaya ve sürtünmeye başladı. 4.5 saat sonra hareketsiz kalınca öldüğünü anladım. Yukarıya tek başıma çekemeyince arkadaşlarımdan yardım istedim. 4 kişi çok uğraştık ama yine tekneye çekemedik. Bunun üzerine iple bağlayıp deniz içinden çekerek Selimiye’ye 3 saatte gelebildim. Bildiğim kadarıyla 4 yıl önce bir balıkçı yine bu mevsimde bu cins bir köpek balığı yakalamıştı. Sürü halinde gezmiyor, kek avlanıyorlar."

İlk kez bu kadar büyük bir balık yakaladığını da belirten Çetin, "Oltalarıma zarar verdi. 400 lira civarında zararım var. Selimiye’de balığı kilosu 3 liradan almak isteyenler oldu. Teklifte bulunanlarla konuşacaz. anlaşabilirsek satıp, zararımı karşılayıp biraz da para kazancağım" dedi.



MS(İÖ/COŞ)