Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Türkiye Tekvando Genel Koordinatörü Ramazan Çetin, annesi Birgül Tatar ve babası Nizam Tatar ile birlikte gelen Nur Tatar, Van'da büyük coşkuşla karşılandı. Vanlılar ellerinde pankartlar ve çiçeklerle Van Ferit Melen Havalimanında beklerken, Tatar için üstü açık çiçeklerle donatılmış ve üzerinde 'Şampiyonumuz, gururumuz' yazılı bir araba tahsis edildi.

TÜRKİYE BAYRAĞINI GÖNDERE ÇEKTİRMEK ONUR VERİCİ

Yaklaşık 50 araçlık konvoyla şehir turu atan Tatar, yolda kendisine sevgi gösterisinde bulunan Vanlılara kazandığı madalyayı da gösterip el salladı. Daha sonra Van Valiliği Ali Paşa Toplantı salonunda basın toplantısına katılan Tatar, Türkiye'ye bu madalyayı kazandırdığı için çok mutlu olduğunu belirterek, "Orada dövüşürken bu madalyayı Türkiye getirmek gerçekten onur verici. Türkiye bayrağını gönderene çektirmek çok güzel bir duyguydu. İstesem de bu duyguları anlatamam" diye konuştu.

'HER FIRSATTA KÜRT-TÜRK KARDEŞLİĞİNE VURGU YAPIYOR"

Vali Vekili Zafer Coşkun, Tatar'ın başarısının herkesi mutlu ettiğini söyledi. Şu an Edremit'te yapımı devam eden 5 bin kişilik spor salonuna Nur Tatar'ın adının verileceğini de belirten Vali Vekili Coşkun, "Başarılarıyla bizi sevindirdi ve gururlandırdı. Nur hanımefendi kardeşimiz her fırsatta Kürt-Türk kardeşliğine vurgu yapıyor. Aynı zamanda İstiklal Marşı'nın okutulmasında hassasiyeti var. Bayrağımızın göndere çekilmesindende oldukça gurur duyan bir şahsiyet olarak kendilerine bize yaşattığı gururdan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Anne Birgül Tatar da kızıyla gurur duyduğunu söyledi. Yapılan konuşmaların ardından Nur Tatar'a Van Vali Vekili Zafer Coşkun 75 çeyrek altın, Vanlı işadamı Ali Çiçeksay 25, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mirza Nadiroğlu ise 15 altın hediye etti.