Londra Olimpiyat Oyunları'nda atletizmde altın madalya kazanan Aslı Çakır Alptekin ve tekvandoda gümüş madalya alan Nur Tatar, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak'ı ziyaretlerinin ardından şehir turuna çıktı. Üstü açık bir otomobile binen Aslı Çakır Alptekin ve Nur Tatar, araç konvoyu eşliğinde kentin en işlek caddelerini dolaşarak vatandaşlarla selamlaştı.

Güzergah boyunca yoğun ilgi gören ikili, fotoğraf çektirme tekliflerini geri çevirmedi. Şampiyonlar, daha sonra Aslı Çakır Alptekin'in baba ocağı olan Konuksever Mahallesi'ne geldi. Buradaki kapalı pazar alanında kurulan ses düzeneği ile mahalleliye seslenen Aslı Çakır Alptekin, ailelere çocuklarına mutlaka spor yaptırmaları tavsiyesinde bulundu. Konuksever Mahalle Muhtarı Hüseyin Tunç kendisini en şanlı muhtar olarak ilan ederek, "Böyle önemli bir başarıya imza atan sporcunun mahallemizden çıkması beni gururlandırdı" dedi.

Mahallede özellikle küçük çocuklardan yoğun ilgi gören Aslı Çakır Alptekin, babası ile birlikte davul zurna eşliğinde çiftetelli oynarken, Nur Tatar da başka bir köşede ailesinin oluşturduğu halaya girdi. Bir süre sevenleriyle birlikte oynayan ikili, hatıra fotoğrafları çekiminin ardından evlerine çekildi.



SE(HA/SS)