Londra Olimpiyatları'nda şampiyon olan Antalyalı atlet Aslı Çakır Alptekin, baba ocağına uçakla geldi. Antalya Havalimanı VIP Salonu'ndan öğleden sonra giriş yapan Aslı Çakır Alptekin'i Vali Yardımcısı Mehmet Yavuz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Tarkan Tüzken, ailesi, sporcu arkadaşları, Türk bayrakları, çiçekler ve davul zurna ekibiyle karşıladı. Aslı Çakır Alptekin, annesi Hatice Çakır ile karşılaştığı sırada duygusal anlar yaşandı. Annenin gözyaşlarına boğulduğu karşılaşma anında, Aslı Çakır Alptekin'in de duygulandığı gözlendi. Aslı'yı annesinin yanı sıra babası Adil Çakır ve 4 kardeşi karşıladı.

'HAYATIM BİR GÜNDE DEĞİŞTİ'

Aslı Çakır Alptekin, burada yaptığı konuşmada, memleketi olan Antalya'ya gelmekten dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Alptekin, "Gerçekten çok özlemiştim. Özellikle olimpiyat şampiyonu olarak buraya gelmek benim için ayrıca gurur verici bir olay. 10 Ağustos'ta o güzel yürekleri ile duaları ile yanımızda olan bütün Türk halkına da buradan çok teşekkür ediyorum. Yolda gören herkes beni tanıyor. Benim için dua ettiklerini söylüyorlar. Hepsinden tek tek Allah razı olsun. Bir gün öncesinde hiçbir şey yoktu. Ertesi gün uyanıyorum ve olimpiyat şampiyonu oluyorum. Bütün hayatım değişiyor. Bu Türkiye'nin başarısı, bu hepimizin başarısı" diye konuştu.

BATIDAN SPORCU ÇIKMAZ DÜŞÜNCESİ

Bir Antalyalı olarak da bu başarıyı elde etmekten ayrıca gururlu olduğunu kaydeden Aslı Çakır Alptekin, şunları söyledi:

"Demek ki Antalya'dan da sporcular çıkabiliyormuş. Antalya'dan olimpiyat şampiyonu da çıkabiliyormuş. Çünkü, atletizm camiasında batıdan sporcu çıkmaz gibi bir düşünce vardı. Biz bu tabuları da yıkmış oluyoruz. Bu başarıyı ben Türkiye adına elde ettim. Bundan sonra da geleceğinden eminim. Buradan da bütün ailelere sesleniyorum. Eğer, çocukları spor yapmak istiyorsa ve yetenekli ise lütfen önlerine geçmesinler. Bu duyguyu ben yaşadım onlar da yaşatsın bize."

Bir gazetecinin "Hayatında neler değişti?" sorusuna Aslı Çakır Alptekin, "Hayatımda olimpiyat şampiyonluğu oldu. Bir anda herkesin ilgisini çektim. Herkes atletizmi daha iyi tanıdı. Çok mutluyum" dedi.

'SÜREYYA AYHAN YAŞAYAN EFSANE'

Başka bir gazetecinin, "Süreyya Ayhan yarışma öncesinde seninle konuşup motive etmiş. Onun nasıl bir etkisi oldu?" sorusuna ise Aslı Çakır Alptekin, şöyle cevap verdi:

"Sonuçta Süreyya Ayhan atletizmin tarihini değiştirdi. Çünkü o bunu başardığı zaman biz şunu söyledik. Evet bunu bir Türk başardı. Biz de yapabiliriz. Şahsen biz bu yola başladık atletizme ve onu örnek alarak buralara geldik. Çünkü gerçek bir Türk kızının neler yapabileceğini Süreyya Ayhan bize gösterdi. Biz onun yolundayız, bütün atletler olarak. Ben de aynı şekilde. Onu örnek alıyoruz. Eğer o da koşsaydı eminim ki o da olimpiyat şampiyonu olacaktı. Bu duyguyu yaşayacaktı. Çünkü o Türkiye'ye ilk Avrupa Şampiyonluğu'nu getirdi ve atletizmin tarihini geliştirdi. Buradan ona da teşekkür ediyorum. Bizim önümüzü açtığı için. Bundan sonraki nesiller de Süreyya Ayhan başardı ise, Aslı başardı ise, Gamze başardı ise bunu bizde başarabiliriz diyecekler ve daha çok başarılar gelecek. Ben Süreyya Ayhan'a yaşayan efsane diyorum. Türk atletizmi adına onun kıymetini de bilmemiz gerekiyor."

EVDEN ÇIKARKEN DOLABA YAZDI

Süreyya Ayhan'ın Dünya Şampiyonası'nda koştuğu zaman üzerinde büyük stres olduğunu da hatırlatan Aslı Çakır Alptekin, "Bana yaşadıklarını anlattı. Tecrübelerini söyledi. 'Sen bunları sakın yaşama. Sen daha iyisini koş' diye motive etti. Bana, 'Koşarken ikinciliği sakın düşünme. Çünkü, ne düşünürsen onu yaşarsın' dedi. Ben de onun dediğini uyguladım. Her zaman kendimi birinci düşündüm. Hatta evden çıkmadan önce dolabıma yazdım. 'Ben olimpiyat şampiyonu olacağım.' Çünkü onun o düşünceleri kafamda bir iz bıraktı. Bana örnek oldu. Kafamın sadece birinciliğe odaklanmasını sağladı. İnanmak başarmanın yarısıdır. Ben de inandım ve başardık hep birlikte" diye konuştu.

Aslı Çakır Alptekin, antrenörü ve eşi İhsan Alptekin ile düğün tarihinin belli olmadığını, en kısa sürede düğün yapacaklarını söyledi.

Daha sonra konvoy eşliğinde şehir merkezine hareket eden Alptekin, otomobilin üzerinden Türk bayrağı ile vatandaşları selamladı.

Milli atlet, daha sonra Antalya Valisi Ahmet Altıparmak'ı makamında ziyaret etti. Vali Altıparmak, Aslı Çakır Alptekin ile birlikte kabul ettiği olimpiyatlarda tekvando dalında gümüş madalya kazanan Nur Tatar'a Cumhuriyet altını hediye etti.