Londra 2012 Olimpiyatları'nda kadınlar 1500 metrede altın madalya kazanan milli atlet Aslı Çakır Alptekin, Muratpaşa Belediyesi'nden sonra Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni de ziyaret etti. Ailesi ile birlikte belediyeye gelen Alptekin, Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın'la görüştü.

Şampiyon atlete tam Cumhuriyet altını ve porselen vazo hediye eden Başkan Akaydın, “Kızımız, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin gurur verici bir başarısını elde etti. Onunla sadece Türkiye'deki değil, farklı ülkelerdeki tüm Türk vatandaşları da gururlandı. Kendisini altınla ödüllendirerek ona minnet borcumuzu ödeyemeyiz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti şampiyonu mutlaka ödüllendirecektir. Devletin ne yapacağı da beni ilgilendirmez. Huzurunuzda böyle başarılı bir evlat yetiştirdikleri için anne ve babasına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Başkan Akaydın, belediye meclisi olarak Aslı Çakır Alptekin'e onursal bir ödül vereceklerini de hatırlatarak, kentin bir cadde veya sokağına milli atletin adının verileceğini kaydetti.



SE(SU/CK)