Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu mezunu olan Aslı Çakır Alptekin, daha önce merkeze bağlı köy olan, son yapılan düzenlemeyle mahalle statüsüne kavuşturulan Saka Mahallesi'ndeki Saka İlköğretim Okulu'na beden eğitimi öğretmeni olarak atandı.

Olimpiyat şampiyonu Aslı Çakır Alptekin, ilk görev yeri olar Saka İlköğretim Okulu'nda okul idaresi, öğretmenler, veliler ve henüz eğitmelerine başlamayan okulun öğrencileri tarafından alkışlarla ve çiçeklerle karşılandı. Alptekin ile bol bol hatıra fotoğrafları çekildi. Çok heyecanlı olduğunu söyleyen Aslı Çakır Alptekin şöyle konuştu:

"Sınıfa girince kendimi ilkokul 4'üncü sınıftaki halimde hissettim. En çok ilgi duyduğum öğretmen beden eğitimi öğretmenimdi. Çünkü bize top oynatıp koşturacak tek kişi oydu. Tabi ki örnek aldığımız kişiler bizim beden eğitimi öğretmenlerimizdi. Bizi yetiştiren, bulan keşfeden beden eğitimi öğretmenimizdi. Ben de inşallah yeni okulumda kendim gibi sporcu öğrenciler çıkartmayı hedefliyorum. Okulu çok beğendim ve sanki koşuya girecekmişim gibi heyecanlıyım. Biran önce derslere başlamak istiyorum. Tabi ki ilk işim öğrencilerimle tanışma ve kaynaşmak olacak. Daha sonrada derslere tam anlamıyla başlayıp bir okul takımı kurmak ve Saka İlköğretim Okulu'nu tüm Türkiye'ye tanıtmak istiyorum."

Saka İlköğretim Okulu Müdürü İsa Bayır ise olimpiyat şampiyonu sporcunun okullarında göreve başlamasından dolayı mutlu olduklarını söyledi. Bayır, "Türkiye'yi ayağa kaldıran bir sporcuyla çalışmak takım arkadaşı olmak bizim için mutluluk verici, büyük bir heyecanla karşıladık kendisini. Sporu seven bir okul müdürüyüm, ayrıca sporu seven bir kadromuz var. İl çapında yapılan tüm çalışmalara elimizden geldiği kadar katılmaya çalışıyoruz. Bundan sonra inşallah Aslı hanımla ulusal ve uluslararası çalışmalarda okul olarak olmaya çalışacağız. Aslı hanımın gayretleri bizlerinde destekleriyle inşallah sporda da başarılı bir okul olma yolunda ilerleyeceğiz" dedi.

OK (EK/SSA)