Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın katkılarıyla düzenlenen, 'Olimpik Gün Koşusu ve Yürüyüşü' öncesi etkinliğe katılanlara, üzerinde 'Olympic Day' yazılı tişörtlerle şapkalar dağıtıldı. Halkoyunları ekibi gösteriler yaptı. Etkinliğe Türkiye Olimpiyat Komitesi Yönetim Kurulu üyesi Gürsel Şen, Vali Yılmaz Arslan, Olimpiyat dördüncüsü ünlü maratoncu İsmail Akçay, Balıkesirspor Başkanı Tuna Aktürk, Belediye Başkanvekili Yusuf Özenç, Süper Lig hakemlerinden Aytekin Durmaz, Selçuk Kaya, aralarında sporcu, bürokrat, engelli ve polis meslek yüksekokulu öğrencilerinin de bulunduğu 3 bine yakın kişi katıldı.

Koşu ve yürüyüş Vali Arslan'ın verdiği startla saat 10.00'da Atatürk Stadı önünde başladı. Mehmetçik, Avukatlar ve 100. Yıl Caddeleri'ni kateden katılımcılar, yaklaşık 3 kilometrelik parkuru tamamladı. Katılımcılara Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Dr. Jacques Rogge ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener imzalı sertifika verildi. Katılımcılara dondurma ve Balıkesir'in ünlü tatlısı höşmerim ikram edildi.

Türkiye Olimpiyat Komitesi Yönetim Kurulu üyesi Gürsel Şen, "Dostluk, arkadaşlık ve en önemlisi saygı gibi değerleri tüm vatandaşlarımıza aşılamak istiyoruz. Böyle bir toplum, böyle bir nesil yetiştirmek istiyoruz. 'Olimpik Gün' etkinlikleri, halkımızın Türkiye'nin Olimpiyat'a ev sahipliği yapma isteğini, Olimpik kültür ve harekete inanan bir toplum olduğumuzu göstermesi açısından da önem taşıyor. Olimpik Gün'e katılıp destek veren tüm Balıkesirlilere teşekkür ediyorum" dedi.



HD,CY(AÖ/SS)