Cem TURSUN /İSTANBUL,    "Futbolda şike" iddiaları üzerine aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 23'ü tutuklu 93 sanık açılan davanın 5. duruşması davanın bir numaralı sanığı Olgun Peker savunmasını tamamladı. Savunmasına saat 11:00 sıralarında başlayan Peker, saat 16:00 sıralarında savunmasını tamamladı.


"CEVAPLARI ABDULLAH CİLA'DAN ALDIM"


Peker'in savunmasında menajerlik sınavının cevaplarını aldığı yönündeki iddia ile ilgili olarak "Abdullah Cila'dan cevapları aldım" demesi üzerine Mahkeme Başkanı Ekinci "Cila bu cevapları kimden aldı" diye sordu. Peker bu soruya önce "Bilmiyorum" cevabını verdi. Başkan Ekinci ise, "Sen savunmana başlarken kendi isteğinle namusun ve şerefin üzerine doğru söyleyeceğine dair yemin ederek başladın. Biliyorsan doğruyu söyle" ikazında bulundu. Peker ise, " Abdullah Cila bana cevapları Makedonya'dan aldığını söyledi. Detayını bilmiyorum. Para falan vermedim. Aramız bozuktu jest olarak verdiğini düşünüyorum" dedi. 10 yıldır menajerlik yaptığını bir dönemde kulüp başkanlığını yaptığını altını çizen Peker "Cevapları almasaydım da ben o soruları yanıtlardım" dedi.


SAHTE DİPLOMA İDDİASI


TFF tarafından 31 Mart 2011 günü yapılan Futbolcu Temsilcisi (Menajerlik) Sınavına sahte diplomayla müracaatta bulunduğu iddiasıyla ilgili olarak da Peker, "Diploma bana Bulgaristan'dan geldi. Onun için de bedel ödemedim. Sahte olup olmadığını bilmiyorum. Federasyona Denklik isteyip istemediğini sordum. Benden ne denklik ne de başka bir şey istemediler" diyince Başkan "Bulgaristan'da okumadan nasıl diploma veriyorlar" diye sordu. Peker, "Orada bunun normal bir işlem olduğunu düşündüm. Buradaki tek hatam budur. Diplomayı aldığım okuldan bir tanığım Türklerin okulda zorluk çektiğini anlattı benden okula yardım yapmamı istedi, bende gönderdim. Oda bana bu diplomalardan bahsetti. Bir gün böyle bir şeye ihtiyaç olursa haberim olsun demişti. Bu şekilde aldım diplomayı" cevabını verdi.


"NE ŞİKE NE BAHİS İŞLERİNE BULAŞMADIM"


Peker, “İstanbul'a 11 yaşında kaçarak geldim, Beyoğlu’nda sokaklarda büyüdüm. Bu dünyadaki en zor şey haklıyken haksız duruma düşüp haklılığını anlatmaya çalışmak. Ne şike ne bahis işlerine bulaşmadımö demesinin ardından, Mahkeme Başkanı Ekinci, “Biz dosyanın her tarafını inceledik, sadece savunmanızı yapın" diyerek uyardı. Peker bu müdahalenin ardından savunmasına, "Tercih haklarım hep elimden alınıyor, tercihimi hep iyiden yana kullandım. Bunun için savaş veriyorum. Bir gün bu savaşı kaybedip karşınıza gelirsem suçlu olursam bunu yaptıranlar azmettirici olur" diyerek tamamladı. Peker'in avukatı Serdar Öktem, ise "Suçlamaların tamamı hayal ürünüdür. Organize Şubenin 2000 ve 2004 yılında yaptıkları operasyonların başarısızlığı müvekkilime kesilmek isteniyor. Peker, bu operasyonlarda adı bile geçmemiş ve yargılandığı İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde beraat etmiştir. İddianame aynı zamanda soyut iddialarla doludur dedi.


AZİZ YILDIRIM ŞEKERİ YÜKSELİNCE SALONDAN ÇIKTI


Avukat Öktem'in savunmasını yaptığı sırada Aziz Yıldırım'ın salondan yürüyerek dışarı çıktığı görüldü. Avukat Öktem'in savunmasını tamalamasının ardından duruşmaya ara verildi. Arada Aziz Yıldırım'ın avukatları Yıldırım'ın şekerinin yükseldiğini ve duruşma salonu dışında adliyede görevli sağlık personeli tarafından müdahale edildiğini ifade ettiler. Yıldırım tedavinin ardından tekrar salona döndü.


CT(HE)